Ιδού το νέο Opel Insignia Grand Sport (+video)

Η Opel παρουσιάζει για πρώτη φορά χωρίς ίχνος καμουφλάζ το νέο Insignia Grand Sport, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η επόμενης γενιάς ναυαρχίδα της Opel άλλαξε ριζικά και σε κάθε επίπεδο σε σχέση με το υπάρχον Insignia, που παρουσιάστηκε το 2008 και έκτοτε έχει ξεπεράσει τις 900.000 πωλήσεις.


Το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται σε νέα πλατφόρμα με μακρύτερο κατά 92 χιλιοστά μεταξόνιο (2,83 μ.), το συνολικό του βάρος έχει μειωθεί έως 175 κιλά, ενώ ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι μόλις Cd: 0,26. Το αμάξωμά του παρόλο που μεγάλωσε και έχει μήκος 4.897 χλστ. είναι πιο ελαφρύ κατά 60 κιλά, η οροφή έχει χαμηλώσει κατά 29 χιλιοστά και τα μετατρόχια έχουν πλατύνει κατά 11 χιλιοστά. Έτσι το Insignia Grand Sport με το μεγαλύτερο μήκος και πλάτος, το πιο χυτό προφίλ και τις πιο καθαρές γραμμές παρουσιάζει πιο λεπτή και καλλίγραμμη σιλουέτα από όλες τις πλευρές του.

Δείτε ακόμα: Έρχονται 29 νέα μοντέλα Opel μέχρι το 2020

Το εσωτερικό ακολουθεί την μινιμάλ αισθητική του Astra με τις ευθείες γραμμές, τις επίπεδες επιφάνειες και τα πολύ λίγα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα, όπου κυριαρχεί η οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Παράλληλα, οι μεγαλύτερες διαστάσεις εξασφαλίζουν πιο άνετους χώρους για τους επιβάτες, αλλά το πορτ μπαγκάζ μίκρυνε (490 λτ. έναντι 530 λτ. το Insignia 5d).

To Insignia Grand Sport θα είναι διαθέσιμο με μια ευρεία γκάμα νέας γενιάς turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όταν θα λανσαριστεί το 2017. Νέο είναι το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο αρχικά θα συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση. Δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες θα αντικαταστήσουν το διαφορικό στον πίσω άξονα για καλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την Opel. To πιο εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης FlexRide με τις επιλογές Standard, Sport ή Tour μεταβάλλει ανάλογα την σκληρότητα των αμορτισέρ, την απόκριση του τιμονιού και του κινητήρα.

Φυσικά, το νέο Insignia Grand Sport θα εξοπλίζεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα IntelliLux LED matrix με ακτίνα φωτός έως 400 μ., το Head-up-Display, κάμερα 360 μοιρών, προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης με επέμβαση στο τιμόνι, κ.λπ.

Δείτε το νέο Opel Insignia Grand Sport και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store