Το Opel Manta των ονείρων μας

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που το εμβληματικό Opel Manta μεσουρανούσε στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ακόμη και σήμερα όμως έχει αφοσιωμένο και φανατικό κοινό, το οποίο επιθυμεί διακαώς να το δει ξανά να κυκλοφορεί ανάμεσά μας σε μία σύγχρονη εκδοχή του.


Όπως η ομάδα των Γάλλων σπουδαστών σχεδιαστών του Institut Supérieur de Design, με αρχηγούς τον Valentin Fuchs και τον Marius Torterar που έδωσαν εικόνα στο όνειρό τους για ένα νέο Opel Manta και την μοιράστηκαν μαζί μας.

Οι σχεδιαστές έκαναν δύο σχέδια, ένα με έντονα ρετρό προσέγγιση και ένα πιο φουτουριστικό το οποίο απεικόνιζε ένα μοντέλο για το 2035. Το αποτέλεσμα αυτών των δύο το βλέπουμε εδώ, στις παραπάνω εικόνες.

Δείτε επίσης: Το μάχιμο Opel Astra των 330 ίππων

Οι γραμμές του πιθανού Opel Manta του μέλλοντος δεν μπορούμε να πούμε πως έχουν κάποιο κοινό παρανομαστή με το γνωστό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, παρόλα αυτά δίνουν μία ξεχωριστή προσωπικότητα στο αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά είναι τα LED φωτιστικά σώματα σε σχηματισμό C, εμπρός και πίσω, όπως και η μάσκα μπροστά. Τέλος, άκρως φουτουριστικός είναι και ο σχεδιασμός, που προτείνεται από την σχεδιαστική ομάδα, για το εσωτερικό του Opel Manta, με τη μίνιμαλ προσέγγιση και τις ψηφιακές οθόνες.

Για το τέλος αφήσαμε το άνοιγμα των θυρών το οποίο χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς ανοίγουν προς τα πίσω και κατακόρυφα, δημιουργώντας μεγάλο άνοιγμα για είσοδο/έξοδο στην καμπίνα, η οποία ευνοείται και από την έλλειψη μεσαίας κολόνας.

Get it on Google Play Download on the App Store