Πρώτη επαφή στο Μιλάνο με το Opel Grandland Χ

Η επίθεση με νέα μοντέλα που έχει εξαπολύσει η Opel το τελευταίο διάστημα έχει συνέχεια και αυτή λέγεται Grandland X. Πρόκειται για το νέο SUV της γερμανικής μάρκας, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στο Μιλάνο, καλεσμένοι στην δημοσιογραφική παρουσίαση του.


Προφανώς και η Opel δεν θα μπορούσε να λείπει από μία άκρως δημοφιλή κατηγορία όπως αυτή των SUV και αποφάσισε να ριχτεί στη μάχη απέναντι σε μοντέλα όπως τα Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Renault Kadjar, Seat Ateca και VW Tiguan.

To Opel Grandland X λοιπόν θα ριχτεί στην μάχη οσονούπω, αφού οι προπαραγγελίες του θα ξεκινήσουν για την χώρα μας τον Ιούλιο, με τιμή αφετηρίας τα 25.000 ευρώ περίπου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων θα γίνουν τον Οκτώβριο, λίγο μετά την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του αυτοκινήτου στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με την Opel δαπανήθηκαν 10.000.000 ευρώ για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα διατηρήσει αναλλοίωτο το DNA της μάρκας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται στο Peugeot 3008.

Το Grandland X έχει μήκος 4.477 χιλιοστά, πλάτος 1.844 χιλιοστά και ύψος 1.636 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2.675 χλστ. Στην σύντομη επαφή μας μαζί του (χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα να το οδηγήσουμε) διαπιστώσαμε πως το εσωτερικό είναι αρκετά ευρύχωρο και με ποιοτικά υλικά, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος και φτάνει στα 514 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανέρχεται στα 1.652 λίτρα.

Η αισθητική της καμπίνας είναι γνώριμη, καθώς ουσιαστικά ακολουθεί τα βήματα του Astra, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά, ειδικά εμπρός, καθώς στα πάνελ των πίσω θυρών έχει χρησιμοποιηθεί πιο σκληρό πλαστικό. Φυσικά και στο Grandland X η Opel επέλεξε τη μινιμαλιστική λύση και πλέον δεν συναντάς τα πολλά κουμπιά που υπήρχαν σε μοντέλα της στο παρελθόν. Αυτό οφείλεται βέβαια σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα πολυμέσων IntelliLink, με την έγχρωμη οθόνη αφής 8,0 ιντσών. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον πίνακα οργάνων ο οποίος διαθέτει οθόνες 3,5 μονόχρωμη και 4,2 ιντσών έγχρωμη

Όσον αφορά στα μοτέρ του, αρχικά η Opel θα προσφέρει το Grandland Χ με δύο κινητήρες έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου, γαλλικής καταγωγής. Συγκεκριμένα θα το δούμε με τον πολυβραβευμένο 1.2 λτ. turbo βενζινοκινητήρα των 130 ίππων με ροπή 230 Nm και επίσημη μέση κατανάλωση στα 5,4 λίτρα/100 χλμ. και με τον 1.6 λτ. πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων με ροπή 300 Nmκαι επίσημη μέση κατανάλωση στα 4,3 λίτρα/100 χλμ.

Και τα δύο μοτέρ θα συνεργάζονται με 6τάχυτο χειροκίνητου κιβωτίου ή αυτόματου διπλού συμπλέκτη για να μεταδοθεί η κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control, το οποίο επεμβαίνει στους κινητήριους τροχούς για να βελτιώσει την πρόσφυση αναλόγως τερέν, μέσα από πέντε προγράμματα οδήγησης.

Για το τέλος αφήσαμε τον εξοπλισμό, καθώς το γερμανικό μοντέλο θα είναι πλουσιοπάροχο με αφού μεταξύ άλλων θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, θερμαινόμενα καθίσματα ακόμη και για τους πίσω και φυσικά το σύστημα OnStar που περιλαμβάνει και Wi-Fi Hotspot, ενώ είναι συμβατό με λειτουργικό Android Auto και Apple Car Play, διαθέτοντας μάλιστα και σημείο ασύρματης φόρτισης.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της Mercedes στη Ρωσία

Σήμερα ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 107α γενέθλια της Alfa Romeo

Στην παραγωγή το εντυπωσιακό ηλεκτρικό Audi e-tron Sportback των 503 ίππων

 

Get it on Google Play Download on the App Store