Νέο Opel Corsa 1.4 LPG

Στην γκάμα των κινητήρων του νέου Opel Corsa προστίθεται μία ακόμα επιλογή, αυτή με το μηχανικό σύνολο 1.4 LPG 90 hp. Το μοντέλο προέρχεται απευθείας από το εργοστάσιο με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG), υποσχόμενο 50% οικονομία σε κόστος καυσίμου σε σχέση με το αμιγώς βενζινοκίνητο, λόγω κυρίως των φορολογικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται για το υγραέριο μέχρι το 2018.

Ο τετρακύλινδρος 1.400άρης κινητήρας συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, εκπέμπει 113 γρ./χλμ. CO2 και καταναλώνει 6,9 λτ./100 χλμ. LPG, τα οποία αντιστοιχούν με 5,7€/100 χλμ. (με μέση τιμή LPG στα 0,822 €/λτ.). Η θεωρητική αυτονομία του Corsa LPG με την χρήση και των δύο καυσίμων φτάνει τα 1.200 χιλιόμετρα.

Η δεξαμενή του υγραερίου τοποθετείται στον χώρο της ρεζέρβας κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ, χωρίς να διαταράσσεται το σχήμα και η χωρητικότητά του. Ο οδηγός μπορεί να αλλάξει μεταξύ LPG και βενζίνης με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ πρόσφατα αναπτύχθηκε μια νέα μονάδα ελέγχου που επιτρέπει πλέον ακόμα πιο αποτελεσματικά συγχρονισμένη μετάβαση μεταξύ των δύο τρόπων λειτουργίας.

Από πλευράς τιμής, το νέο Corsa 1.4 LPG κοστίζει στη Γερμανία από 14.745 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store