Οδηγούμε το ανανεωμένο Audi Q3 1.4 TFSI COD 150 PS S tronic

Το ανανεωμένο Audi Q3 κατέφθασε στην χώρα μας και το οδηγήσαμε από την Αθήνα με προορισμό στο γραφικό και υπέροχο Ναύπλιο, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής του παρουσίασης. Με το Audi Q3 διανύσαμε συνολικά πάνω από 300 χιλιόμετρα στο τιμόνι της πιο ενδιαφέρουσας εμπορικά έκδοσης 1.4 TFSI COD 150 PS, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο Stronic. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 27.340 ευρώ (με απόσυρση) με υπερπλήρη εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας από την αρχική έκδοση (πατήστε εδώ για τις τιμές – εξοπλισμούς).

Εξωτερικά το δημοφιλές μικρομεσαίο premium SUV διατήρησε τις διαστάσεις του (MxΠxY: 4.388x1831x1.590 χλστ. και 2.603 χλστ. μεταξόνιο), ενώ διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μάσκα και μαρσπιέ. Στάνταρ είναι πλέον τα εμπρός φωτιστικά σώματα Xenon plus με LED φώτα ημέρας, τα οποία προσφέρει η  Audi σε συνδυασμό με τα δυναμικά φλας που έχουν ενσωματωθεί στα επίσης ανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED. Επίσης, προστέθηκαν τρία νέα μεταλλικά χρώματα, τα Hainan Blue, Cuvee Silver και Utopia Blue.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Audi Q3, οι αλλαγές εστιάζονται στην ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και στις νέες επενδύσεις που υπάρχουν στο ταμπλό καις τις πόρτες. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολύ καλή ποιότητα υλικών, συναρμογής και φινιρίσματος, καθώς και η στιβαρότητα που αποπνέει. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από παχύ αφρώδες υλικό, ενώ και τα σκληρά επιμέρους πλαστικά είναι προσεγμένα. Αρκετά καλοί με την σειρά τους είναι και οι διαθέσιμοι για τους επιβάτες, όπως και ο χώρος αποσκευών των 460 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας.

Μεταξύ των βασικών αλλαγών, είναι η προσθήκη του 1.4 TFSI COD κινητήρα, ο οποίος αποδίδει όπως και πριν 150 ίππους, ωστόσο διαθέτει 10 Nm παραπάνω ροπής (250 Nm), προσφέρει την ίδια επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα (9,2 δλ.), αλλά υψηλότερη ταχύτητα κατά 6 χλμ./ώρα (204 χλμ./ώρα). Παράλληλα, η Audi ανακοινώνει χαμηλότερη κατανάλωση κατά 0,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 κατά 10 γρ./χλμ. (5,5 λτ./100 χλμ. και 127 γρ./χλμ.). Στην πράξη το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία, θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις στο βάρους 1.385 κιλών αμάξωμα. Εξαιρετική είναι η λειτουργία του συστήματος Cylinder On Demand (COD), το οποίο απενεργοποιεί τους δύο κυλίνδρους σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από τον οδηγό σε καμία περίπτωση. Πολύ θετικά χαρακτηριστικά εμφανίζει και το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, το οποίο είναι άμεσο και ομαλό στις εναλλαγές των ταχυτήτων, τόσο στην αυτόματη επιλογή όσο και στην χειροκίνητη.

Στα πλεονεκτήματα του ανανεωμένου Audi Q3 ανήκει και ο πολύ καλός συνδυασμός άνεσης και οδικής συμπεριφοράς. Η σωστά ρυθμισμένη ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, το στιβαρό πλαίσιο και η προσεγμένη ηχομόνωση εξασφαλίζουν ξεκούραστες μετακινήσεις εντός πόλεως και σε μακρινά ταξίδια και πολύ καλή σταθερότητα σε κάθε διαδρομή. Παράλληλα ο οδηγός λαμβάνει θετική αίσθηση από το τιμόνι με την ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση και τα αποτελεσματικά φρένα.

Get it on Google Play Download on the App Store