Τι είναι η ευθυγράμμιση και πότε χρειάζεται να γίνει;

Κάθε αυτοκίνητο ταλαιπωρείται καθημερινά στους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους, ενώ όσοι έχουν την κακή συνήθεια να «καβαλάνε» πεζοδρόμια σε τακτική βάση προκαλούν και άλλες φθορές στην ανάρτηση, ελαστικά και ζάντες. Μια συνηθισμένη βλάβη που προκαλείται, είναι να χάσουν οι άξονες την σύγκλισή τους, με αποτέλεσμα οι τροχοί να μην είναι ευθυγραμμισμένοι μεταξύ τους.

Εάν κατά την οδήγηση έχετε παρατηρήσει ότι κρατώντας το τιμόνι στην ευθεία το αυτοκίνητο αντί να πηγαίνει ίσια στρίβει είτε δεξιά είτε αριστερά, τότε χρειάζεται ευθυγράμμιση. Καλό είναι να μην παραμελείται, αφού έτσι προκαλείται ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών, μακροχρόνια μπορεί να εμφανιστεί δαπανηρή βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός δεν γνωρίζει την ακριβή θέση των τροχών.

Η διαδικασία επιδιόρθωσης του προβλήματος είναι σχετικά απλή, αρκεί να γίνεται με τα κατάλληλα μηχανήματα και από έμπειρους τεχνικούς, αφού πρέπει να ρυθμιστούν οι γωνίες των τροχών με σκοπό αυτοί να κινούνται βάσει τις γεωμετρικής κεντρικής γραμμής του οχήματος. Καλό είναι να ξέρετε ακόμα ότι η ευθυγράμμιση απαιτείται όταν γίνεται αλλαγή στα αμορτισέρ, αλλά και μετά από επισκευές και εργασίες στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου.

Προσφορά για ευθυγράμμιση στην τιμή των μόλις 25 ευρώ, από το Service Mr.France.

Get it on Google Play Download on the App Store