Πάγωσε το παρμπρίζ; Τι να μην κάνετε ποτέ!

Το χειμώνα οι οδηγοί των αυτοκινήτων έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες δυσμενείς καταστάσεις, όχι μόνο όταν βρίσκονται εν κινήσει, αλλά και όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Διαβάστε ακόμη: Πλύσιμο του αυτοκινήτου στο χέρι ή σε πλυντήριο;

Μία από τις συνηθέστερες είναι να βρει το πρωί φεύγοντας για τη δουλειά του το παρμπρίζ παγωμένο εξωτερικά και τους υαλοκαθαριστήρες κολλημένους σε αυτό. Ακόμα και αν τους έχετε σηκώσει από την προηγούμενη μέρα για να μην κολλήσουν, δεν θα καταφέρουν να κάνουν τίποτα στο… κατεψυγμένο τζάμι. Αν βιάζεστε και περάσει από το μυαλό σας να ρίξετε στο παγωμένο παρμπρίζ ζεστό νερό, αυτό να είναι ένα μεγάλο λάθος, το οποίο θα σας κοστίσει ακριβά. Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο πολύ κρύο παρμπρίζ και στο ζεστό νερό θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ρωγμών.

Μια καλή λύση είναι να έχετε μαζί σας στο αυτοκίνητο μια ξύστρα πάγου για παράθυρα. Αν δεν τη διαθέτετε, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να βάλετε μπρος τον κινητήρα και να ανοίξετε τον κλιματισμό στο ζεστό αέρα με κατεύθυνση προς το παρμπρίζ. Μέσα σε λίγα λεπτά ο πάγος θα αρχίσει να λιώνει και θα μπορείτε να οδηγήσετε έχοντας ελεύθερο το οπτικό πεδίο.

Διαβάστε ακόμη: Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με το κλειδί στη μίζα

Δείτε παρακάτω και το βίντεο με τη λάθος λύση:

Get it on Google Play Download on the App Store