Περιορισμός των ενοχλητικών τριγμών και θορύβων στο αυτοκίνητο

Το πέρασμα του χρόνου ή ξεχασμένα αντικείμενα σε διάφορες θήκες είναι δυνατό να δημιουργήσουν ανεπιθύμητους και εκνευριστικούς τριγμούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ωστόσο, με ορισμένες εύκολες και απλές κινήσεις είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν ή να περιοριστούν.

Αφαίρεση περιττών αντικειμένων

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε αν οι μικροί αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα περιέχουν ξεχασμένα αντικείμενα τα οποία παράγουν μικρο-θορύβους (π.χ. κλειδιά, κέρματα). Έτσι λοιπόν, κρίνεται σκόπιμο η αφαίρεση οτιδήποτε του περιττού από τις θήκες του αυτοκινήτου, ενώ στη μίζα του αυτοκινήτου, το μπρελόκ δεν θα πρέπει να φέρει όλα τα κλειδιά του σπιτιού, τα οποία συνεχώς «κουδουνίζουν».

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον χώρο αποσκευών. Απομακρύνετε οτιδήποτε αντικείμενο είναι ξεχασμένο για χρόνια και στερεώστε τυχόν βαριά αντικείμενα, ώστε να μην μετακινούνται κατά το φρενάρισμα. Επίσης, είναι απαραίτητο να στερεώσετε καλά και τα εργαλεία που βρίσκονται στο χώρο της ρεζέρβας. Σε όσα αυτοκίνητα υπάρχει θήκη στον χώρο αποσκευών και χτυπάει στη λαμαρίνα, μπορεί να τοποθετηθεί μια λεπτή φλις κουβέρτα, η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε άλλες περιπτώσεις.

Σφίξιμο των χαλαρωμένων βιδών

Όπως είναι φυσικό, τα διάφορα μέρη που απαρτίζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου χάνουν τη συναρμογή τους, λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας, αλλά και λόγω των αναπηδήσεων που δημιουργούνται από το οδόστρωμα. Επίσης, οι βίδες που ενώνουν τα μέρη μεταξύ τους, χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονοι τριγμοί σε κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Για να επαναφέρουμε τα πλαστικά μέρη σχεδόν στην αρχική τους κατάσταση μπορούμε πολύ απλά με ένα κατσαβίδι να σφίξουμε τις εμφανείς χαλαρωμένες βίδες.

Σπρέι σιλικόνης στις πόρτες

Ένας από τους ενοχλητικούς θορύβους που παρατηρούνται με το πέρασμα του χρόνου σε κάθε αυτοκίνητο είναι και το τρίξιμο των θυρών όταν ανοιγοκλείνουν. Ψεκάστε με ένα σπρέι σιλικόνης πάνω στους μεντεσέδες τις πόρτας και για αρκετό χρονικό διάστημα το τρίξιμο θα εξαφανιστεί. Παράλληλα καλό είναι να περαστούν με βαζελίνη οι τσιμούχες γύρω από τις πόρτες για να εξαλειφθούν και από εκεί τυχόν τριγμοί από την επαφή με την λαμαρίνα.

Εταζέρα που χτυπάει

Στα αυτοκίνητα που ανοίγει ολόκληρη η πόρτα του πορτ μπαγκάζ μαζί με το παρμπρίζ (π.χ. 3θυρα, 5θυρα), συνήθως με το πέρασμα του χρόνου ακούγονται ενοχλητικοί θόρυβοι από την εταζέρα σε κάθε διέλευση του αυτοκινήτου από ανωμαλία του οδοστρώματος. Μία πολύ εύκολη και με ελάχιστο κόστος λύση είναι η τοποθέτηση αυτοκόλλητου αφρολέξ που τοποθετείται στα παράθυρα του σπιτιού, στα σημεία που ακουμπάει η εταζέρα με τις πλαστικές επενδύσεις.

Δεματικά στα τάσια

Τα after market τάσια πολλές φορές δεν εφάπτονται καλά με τις ατσάλινες ζάντες και εκτός από το ότι μπορεί να φύγουν σε μια λακκούβα μπορεί να προκαλούν ενοχλητικά χτυπήματα. Αυτά τα φαινόμενα εξαλείφονται πολύ εύκολα με την τοποθέτηση δεματικών καλωδίων, τα οποία πιάνουν τη ζάντα με το τάσι.

Get it on Google Play Download on the App Store