Νέο πρωτότυπο Peugeot Instinct με τεχνητή νοημοσύνη

Η Peugeot αποκάλυψε σήμερα τα ξημερώματα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του νέου Instinct Concept που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο με τεχνολογίες που προσαρμόζονται στα προσωπικά θέλω του οδηγού του.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρωτότυπο της Peugeot είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με πλατφόρμα «Internet of Things», την Samsung Artik Cloud, η οποία συγχρονίζεται πλήρως με τις διάφορες συσκευές του οδηγού (κινητό, τάμπλετ, smartwatch κ.λπ.), για να «μάθει» για το πρόγραμμά του, τις συνήθειές του κ.ο.κ.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 308 GT ντίζελ 2.0 BlueΗDi 180 PS

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο και με βάση όλα αυτά τα δεδομένα προσαρμόζει το modeοδήγησής του, το φωτισμό στο εσωτερικό, το ηχοσύστημα, τη θέση οδήγησης κ.λπ. Παράλληλα, μέσω του συστήματος πλοήγησης και των δεδομένων κυκλοφορίας, ενημερώνει ακριβώς τον οδηγό π.χ. τι ώρα να φύγει για να μην αργοπορήσει σε ένα ραντεβού.

Οι δυνατότητές του περιλαμβάνουν ακόμη και προτάσεις προς τον οδηγό που του λένε να μην πάρει το αυτοκίνητο αλλά να πάει με τα πόδια στο γραφείο, επειδή δεν ακολούθησε το πρόγραμμα γυμναστικής της προηγούμενης ημέρας. Ή, στην αντίθετη περίπτωση, το Peugeot Instinct Concept, φροντίζει να ξεκουράσει τον οδηγό με χαλαρή οδήγηση μετά από μια κοπιαστική ημέρα.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι το πρωτότυπο της Peugeot είναι πλήρως αυτόνομο, όμως ο οδηγός μπορεί να πάρει τα «ηνία» όποτε χρειαστεί. Το τιμόνι είναι εξαιρετικά compact και διπλώνει μέσα στο ταμπλό όταν δεν χρειάζεται, ενώ ακόμη και τα πεντάλ «κρύβονται» στο δάπεδο όταν το αυτοκίνητο είναι στην αυτόνομη οδήγηση.

Τα καθίσματα του Peugeot Instinct έχουν λειτουργίες που τους επιτρέπουν να διαμορφωθούν ανάλογα κατά τη διάρκεια της αυτόνομης οδήγησης, όπως π.χ. να γίνουν σαν κρεβάτι για να προσφέρουν στους επιβάτες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή να επανέλθουν στη θέση τους όταν ο οδηγός θελήσει να πάρει τον έλεγχο.

Διαβάστε ακόμα: Ποια μάρκα αυτοκινήτων είναι πιο αξιόπιστη;

Στο πεδίο της σχεδίασης, η Peugeot έχει προσδώσει στο πρωτότυπό της ένα σχήμα από Shooting Brake αυτοκίνητα, με πολλές γλυπτές επιφάνειες, ακμές και πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν αντικριστά. Μέσα στα εμπρόσθια φώτα έχουν τοποθετηθεί μικρές κάμερες που σκανάρουν το δρόμο και χρησιμοποιούνται από τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου.

Ως προς τέλος για το σύστημα κίνησής του, η Peugeot εφοδιάζει το Instinct Concept με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του και από εξωτερική πηγή ρεύματος. Η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει ότι η ισχύς του συστήματος είναι 300 άλογα, χωρίς να αποκαλύπτει κάποια άλλη λεπτομέρειά του.

Get it on Google Play Download on the App Store