Τετρακίνητο και με 300 άλογα το νέο Peugeot 3008 GT

Το Peugeot 3008 έχει μπει σε μια νέα εποχή στην καριέρα του, καθώς πλέον έχει μεταλλαχθεί σε crossover. Μάλιστα έχει και έκδοση GT, την οποία γνωρίσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Τα σχέδια των Γάλλων όμως δεν σταματάνε εδώ και είναι μεγαλεπίβολα.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το παρόν, πριν αναφερθούμε στα σχέδια της Peugeot για το μέλλον, για να μπορούμε έτσι να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, σχετικά με αυτό που ετοιμάζουν. Το Peugeot 3008 λοιπόν στην έκδοση GT εφοδιάζεται με υπερτροφοδούτμενο πετρελαιοκινητήρα 2,0 λτ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων Quick Shift.

Δείτε επίσης: Σαν καινούργιο Nissan 300ZX του 1990 με 7.400 χιλιόμετρα!

Στην γαλλική μάρκα όμως θέλουν περισσότερα από τη νέα γενιά του και για αυτό ακριβώς το λόγο ο υπεύθυνος για αυτό Laurent Blanchet είπε μεταξύ άλλων πως «θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το σήμα GT σε μία υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα και της οποίας η ιπποδύναμη θα φτάνει και ίσως θα ξεπερνά τους 300 ίππους».

Επομένως, αυτό που είναι προφανές είναι πως η επόμενη γενιά του Peugeot 3008 GT θα είναι σίγουρα πολύ πιο ισχυρή, θα φέρει υβριδική τεχνολογία και είναι πολύ πιθανό να έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (καθώς το ηλεκτρικό μοτέρ θα δίνει ισχύ στον ένα άξονα και το βενζίνης στον άλλο).

Get it on Google Play Download on the App Store