Το νέο «όπλο» της Peugeot για το Ράλι Ντακάρ (+video)

Η αγωνιστική ομάδα της Peugeot μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στο φημισμένο Ράλι Ντακάρ το 2016 και το 2017, παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό 3008 με το οποίο η γαλλική ομάδα θα προσπαθήσει να κατακτήσει για τρίτη συνεχή χρονιά τον απαιτητικό αγώνα το 2018.

Το νέο αγωνιστικό της Peugeot ονομάζεται «3008DKR Maxi» και αποτελεί εξέλιξη του περσινού 3008 DKR, όντας 20 εκατοστά πιο πλατύ για ακόμη περισσότερη σταθερότητα σε σαθρά εδάφη, αλλά και έχοντας μια νέα ανάρτηση, που έχει αυξήσει τη διαδρομή της κατά 10 εκατοστά σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου.

Προς το παρόν η Peugeot δεν ανακοινώνει άλλα τεχνικά και μηχανικά στοιχεία για το νέο της αγωνιστικό, εκτός του ότι θα παραμείνει δικίνητο έναντι αρκετών τετρακίνητων ανταγωνιστών του.

Μάλιστα και παρότι βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξής του, το νέο 3008DKR Maxi θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα το πρώτο του τεστ στον αγώνα Silk Way Rally, που διεξάγεται από τις 7 έως τις 22 Ιουλίου από τη Ρωσία στην Κίνα, με τον Γάλλο, 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRC, Sebastien Loeb, πίσω από τιμόνι του.

Παράλληλα, η Peugeot θα συμμετάσχει στον αγώνα και με δύο 3008DKR ίδια με αυτό που κατέκτησε το Ράλι Ντακάρ του 2017, τα οποία θα οδηγήσουν ο περσινός νικητής του Silk Way Rally, ο Cyril Despres, καθώς και ο νικητής του φετινού Ντακάρ, ο Stephane Peterhansel.

Διαβάστε ακόμα:

Τετρακίνητο και με 300 άλογα το νέο Peugeot 3008 GT 

Το Peugeot 3008 είναι το Car of the Year 2017 

Θρίαμβος για την Peugeot και το 3008 DKR στο ράλι Ντακάρ


Get it on Google Play Download on the App Store