Volvo S40 1.6 μεταχειρισμένο

Μία αξιόλογη επιλογή για το οικογενειακό κοινό που αναζητά ένα σεντάν αυτοκίνητο με πολυτελή χαρακτηριστικά σε πολύ προσιτές τιμές, είναι το Volvo S40 1.6. Ο premium χαρακτήρας του είναι έκδηλος εξωτερικά και στον θάλαμο των επιβατών με την σύγχρονη σχεδίαση και την χαρακτηριστική λεπτή σε πάχος κεντρική κονσόλα. Την θετική εικόνα που λαμβάνει κανείς από το εσωτερικό ενισχύει η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αφού η συναρμογή και το φινίρισμα είναι προσεγμένα και το ταμπλό καλύπτεται από παχύ αφρώδες υλικό. Στα συν ανήκουν ακόμα η πολύ καλή θέση οδήγησης και η καλή εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων. Σε επίπεδο χώρων, το S40 παρέχει ικανοποιητικές ανέσεις για τους επιβάτες του, ωστόσο το πορτ μπαγκάζ των 404 λίτρων είναι μικρό αν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό, που κυμαίνεται στα 500 λίτρα.  

Η ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτηση του Volvo S40 με την σχετικά μαλακή ρύθμιση προσφέρει άνετες μετακινήσεις και χαμηλό θόρυβο κύλισης, εξασφαλίζοντας ξεκούραστα ταξίδια. Επιπλέον το αυτοκίνητο είναι ασφαλές σε κάθε διαδρομή και κινείται με σιγουριά τόσο στις ευθείες όσο και στις στροφές ακόμα και σε πιεσμένους ρυθμούς. Βέβαια ο κινητήρας των 1.6 λίτρων με τους 100 ίππους δείχνει λίγος για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, το οποίο κινεί αξιοπρεπώς, αλλά με ελαφρώς τονισμένες απαιτήσεις σε καύσιμο.

(+) Ποιότητα κατασκευής, άνεση, οδική συμπεριφορά

(-) Ισχύς κινητήρα, κατανάλωση, μικρός χώρος αποσκευών

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, ABS, 6 αερόσακοι, 4 ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέφτες, κλιματισμός, ζάντες αλουμινίου και ηχοσύστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.595 κ.εκ., Ισχύς: 100/6.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 150/4.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,9 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 7,2 λτ./100 χλμ.

Μέση τιμή (μοντέλο 2007): 7.000 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 280 ευρώ, Τεκμήριο: 4.480 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store