Χρόνο-ρεκόρ «έγραψε» η νέα Porsche 911 GT3 στο Nürburgring (+video)

 

Η νέα Porsche 911 GT3 είναι επίσημα η γρηγορότερη 911 στην πίστα του Nürburgring στην ιστορία, αφού το νέο μοντέλο κατάφερε να σημειώσει έναν πολύ γρήγορο χρόνο, ο οποίος παράλληλα είναι γρηγορότερος από πολλά σύγχρονα supercars.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρόνος της νέας Porsche 911 GT3 στη φημισμένη πίστα είναι 7 λεπτά και 12,7 δευτερόλεπτα (-12,3 δλ. σε σχέση με την προηγουμένη), όντας έτσι ο 11ος πιο γρήγορος επίσημος χρόνος από μη αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής πίστας.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που οδήγησαν στη νέα 911 GT3 σε αυτή την επιτυχία, συμπεριλαμβάνεται ο προερχόμενος από την αγωνιστική Porsche 911 GT3 Cup, ατμοσφαιρικός κινητήρας των 500 ίππων, που έχει να κινήσει μια 911 με βάρος μόνο 1.430 κιλών, το 7τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο, αλλά και το νέο σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Πλέον, όπως προείπαμε η νέα Porsche 911 GT3 είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που έχουν «γυρίσει» στο Nürburgring, με το χρόνο της να είναι καλύτερος από αυτόν αρκετών supercars όπως το Nissan GT-R, η Ferrari 488 GTB και πολλών άλλων.

Διαβάστε ακόμα: 

Η BMW M3 που “πατάει” supercars στο Nürburgring (video) 

Τα 7 supercars που υποκλίθηκαν στο νέο Honda Civic Type R (+video) 

Honda S2000 στο Nurburgring με «μαμά» μοτέρ ντροπιάζει supercars (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store