Νέα Porsche 911 Carrera T (+video)

Η Porsche 911 Carrera T επανήλθε στο προσκήνιο της αυτοκίνησης και μάλιστα δυναμικά καθώς είναι πλέον και επισήμως η ελαφρύτερη Porsche 911 που μπορεί κάποιος να αποκτήσει αυτή την στιγμή. Ας μάθουμε λοιπόν τα πάντα για αυτήν αλλά και τι σημαίνει το Τ.

Δείτε ακόμη: Τούρμπο σε κάθε κύλινδρο

Η έκδοση της 911 Carrera με το συνοδευτικό γράμμα «Τ» στην ονομασία της, δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς την έχουμε δει και στο παρελθόν. Πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση Touring (εξ ου και το «Τ» στην ονομασία) η οποία πλέον και σύμφωνα πάντα με την Porsche, είναι η ελαφρύτερη έκδοση της γκάμας της 911.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό κουπέ ζυγίζει 1.425 κιλά (20 λιγότερα από την 911 Carrera και αναλογία 3,85 κιλά/ίππο). Το βάρος αυτό φυσικά δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί και για αυτό το λόγο οι Γερμανοί μηχανικοί έκαναν μία σειρά από αλλαγές.

Συγκεκριμένα, οι γυάλινες επιφάνειες εκτός από το εμπρός παρμπρίζ και τα παράθυρα είναι πιο λεπτές και ελαφρύτερες, τα πόμολα στις πόρτες έδωσαν τη θέση τους σε… ιμάντες η ηχομόνωση έχει μειωθεί και ο εξοπλισμός είναι σπαρτιάτικος… Χαρακτηριστικό είναι το σημείο στο κέντρο του ταμπλό, όπου λάμπει διά της απουσίας του το σύστημα πολυμέσων. Επομένως δεν είναι μία Porsche που απευθύνεται σε όσους θέλουν όλες τις ανέσεις αλλά σε αυτούς που δίνουν προτεραιότητα στην οδική συμπεριφορά.

Η τελευταία ευνοείται από την ύπαρξη ανάρτησης που κρατά το αυτοκίνητο πιο χαμηλά κατά 20 χλστ. τον κοντύτερο λεβιέ ταχυτήτων και φυσικά τον 3.0 λτ. twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα 370 ίππων και 450 Nm ροπής.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,5 δλ. για το 0-200 15,1 δλ. (με το αυτόματο PDK οι αντίστοιχες τιμές είναι στα 4,2 δλ. και 14,5 δλ.) ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 290 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Κινητήρας 1:4 της Bugatti Chiron κοστίζει μια περιουσία

Οι παραγγελίες για την Porsche 911 Carrera T ξεκίνησαν ήδη και η τιμή αφετηρίας στην Γερμανία είναι στις 107.553 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store