Νέες φωτογραφίες της Porsche Macan

Η νέα Porsche Macan βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο δοκιμών όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες και αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 2013 στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το νέο μικρότερο SUV της Porsche θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα MQB, πάνω στην οποία θα εξελιχθεί και το μελλοντικό Audi Q5. Αναμενόμενα θα τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται πολλά επιμέρους μηχανικά και ηλεκτρικά συστήματα, ωστόσο η… τίγρης της Porsche (Macan στην γλώσσα της Ινδονησίας σημαίνει τίγρης) θα έχει σαφώς πιο τονισμένα δυναμικά και σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Για τους κινητήρες κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν ο 2λιτρος TFSI με ισχύ άνω των 211 ίππων, ο 3.2 FSI με υπερτροφοδότηση, οι ντίζελ 2.0 TDI και 3.0 TDI (στο Audi Q5 αποδίδουν 170 και 240 ίππους αντίστοιχα) και το υβριδικό μηχανικό σύνολο των 2.0 λίτρων (211 ίππων).

Σχεδιαστικά θα συνδυάζει στοιχεία τόσο από τη νέα Cayenne όσο και από την Porsche Panamera Turismo, όπως μπορούμε να διακρίνουμε ελάχιστα από το καμουφλαρισμένο αμάξωμα, αλλά και από το σκίτσο που είχε δημοσιεύσει η Porsche. H Macan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Porsche στην Λειψία -παράλληλα με την Cayenne και την Panamera-, ενώ για την επέκταση της γραμμής παραγωγής επενδύθηκαν 500 εκ. ευρώ.

Πηγή: www.autoexpress.co.uk

Get it on Google Play Download on the App Store