Νέο σπορ χειμερινό ελαστικό της Continental

Το εξελιγμένο χειμερινό WinterContact TS 860 S διαθέτει η Continental, ανταποκρινόμενη στις ποικίλες ανάγκες κατασκευαστών και οδηγών αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης, για ένα ελαστικό με χαρακτηριστικά sport οδήγησης. Απευθύνεται σε σπορ οχήματα και πολυτελείς λιμουζίνες μεγάλης ιπποδύναμης.

Δείτε ακόμη: Τι γίνονται τα άχρηστα ελαστικά των οχημάτων; (+video)

Το υψηλής απόδοσης WinterContact TS 860 S αντικατέστησε 2, επίσης, κορυφαία χειμερινά ελαστικά: το ContiWinterContact TS 830 P και το WinterContact TS 850 P. Αυτά στο παρελθόν, σκόραραν top βαθμολογίες σε πολλά ανεξάρτητα tests περιοδικών και autoclubs, ενώ ήταν και πολύ δημοφιλή στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Ο σχεδιασμός του WinterContactTS 860 S επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, στην ακρίβεια του χειρισμού στον στεγνό δρόμο, καθώς και στις κορυφαίες ιδιότητες χειρισμού στο χιόνι. Εξειδικευμένο στη χειμωνιάτικη χρήση, το TS 860S πετυχαίνει μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, χάρη σε μια διευρυμένη ζώνη χάραξης στο κέντρο του πέλματος, η οποία προσφέρει μεγάλη επιφάνεια, μέσω της οποίας αναπτύσσεται η πρόσφυση. Αντίστοιχα, η στιβαρή και φαρδιά χάραξη του «ώμου» του ελαστικού προσφέρει μέγιστη πρόσφυση, για απόκριση ακριβείας στο τιμόνι, ενώ η πρωτοποριακή χάραξη του πέλματος, με τα πολλά αυλάκια, «κουμπώνει» στο χιόνι, επιτρέποντας τη σπορ οδήγηση ακόμη και στους χειμωνιάτικους δρόμους, που συναντάμε σε περιοχές της Ελλάδας, με μέσο όρο θερμοκρασίας κάτω από 7°C.

Δείτε ακόμη: Αέρας ή άζωτο στα ελαστικά; Τι είναι καλύτερο;

Το WinterContact TS 860 S έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμές στο χιόνι, για το σύμβολο «3 peak mountain snowflake» το οποίο δείχνει ότι το ελαστικό καλύπτει τα κριτήρια απόδοσης για απαιτητική οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα. Ακόμη, σε επίπεδο ετικέτας EU (Tire Label), το ελαστικό πέτυχε βαθμολογία Group C, για την πρόσφυση στο βρεγμένο, και ανάλογα με τις προδιαγραφές, βαθμολογία Group B, C ή E για την αντίσταση κύλισης. Σε επίπεδο θορύβου, το ελαστικό είναι πολύ αθόρυβο και έλαβε το σύμβολο με 2 μαύρες μπάρες.

Η Continental διαθέτει το ελαστικό σε διάφορες διαστάσεις, για ζάντες 16 έως 22 ίντσες, κάποιες από τις οποίες έχουν τεχνολογία SSR runflat και ContiSilent για αθόρυβη χρήση. Το WinterContact TS 860 S διατίθεται σε πλάτη μεταξύ 195 και 315 χιλιοστά, με προφίλ 30 έως 60 τοις εκατό και είναι εγκεκριμένο για ταχύτητες μέχρι και 300 km/h, ανάλογα με τον δείκτη ταχύτητας (H/V/W/Y).

Δείτε ακόμη: Γιατί πρέπει να αλλάζονται τα ελαστικά εμπρός – πίσω;

Get it on Google Play Download on the App Store