Νέο μικρό SUV Qoros 2 SUV PHEV Concept με υβριδική τετρακίνηση

Το νέο πρωτότυπο Qoros 2 SUV PHEV αποτελεί το πρώτο κόμπακτ SUV μοντέλο της εν λόγω φίρμας, η οποία έχοντας λίγα χρόνια στο ενεργητικό της διαθέτει στην γκάμα της τα μικρομεσαία μοντέλα 3 Sedan, 3 Hatch και 3 City SUV. Το μήκους 4.181 χλστ., πλάτους 2.030 χλστ. (με τους καθρέπτες), ύψους 1.553 χλστ. και με μεταξόνιο 2.600 χλστ. αμάξωμα του Qoros 2 SUV PHEV Concept “ξεφεύγει” πλήρως από την κομψή σχεδίαση των προαναφερθέντων μικρομεσαίων μοντέλων παραγωγής και είναι κάπως… ιδιαίτερο.

Μπροστά κυριαρχεί η πλατιά μάσκα με τα στενά κάθετα τοποθετημένα και ακροβολισμένα φωτιστικά σώματα, όπως αντίστοιχα και στο πίσω μέρος με την ογκώδη πόρτα και το πολύ μικρό παρμπρίζ. Παράλληλα εφοδιάζεται με πανοραμική γυάλινη οροφή και σχέδιο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στα κινέζικα παράθυρα, ενώ διαθέτει και QR code που παραπέμπει απευθείας στο site της Qoros.

Για το εσωτερικό δεν έχουν δοθεί φωτογραφίες, ωστόσο η Qoros αναφέρει ότι διαθέτει μινιμάλ σχεδιασμό, με ευθείες γραμμές και κυματοειδές ταμπλό. Σε μια μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα αναγράφονται όλες οι πληροφορίες του οχήματος για τον οδηγό, ο οποίος κάθεται ψηλά μαζί με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην πρακτικότητα μέσω και των πολλών αποθηκευτικών χώρων -μεταξύ αυτών και για παπούτσια.

Το plug-in hybrid Qoros 2 SUV PHEV Concept εφοδιάζεται με επόμενης γενιάς turbo κινητήρα βενζίνης μικρής χωρητικότητας για την κίνηση των εμπρός τροχών και δύο ηλεκτροκινητήρες για την κίνηση των πίσω τροχών που παίρνουν κίνηση μέσω ηλεκτρικού άξονα (Electric Rear Axle). Επιπλέον, στο δάπεδο του οχήματος έχουν τοποθετηθεί μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας, που επιτρέπουν την κίνηση του οχήματος και μόνο μέσω της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας. Πρωτότυπο σχεδιαστικά είναι το σύστημα για την φόρτιση των μπαταριών, το οποίο βρίσκεται στη βάση του εμπρός παρμπρίζ και είναι εμπνευσμένο από τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.

Get it on Google Play Download on the App Store