Νέο Renault Megane GT με πετρελαιοκινητήρα 165 ίππων

Η Renault προσθέτει νέο μοτέρ στην γκάμα του Megane, καθώς το μοντέλο της στην έκδοση GT θα διατίθεται πλέον με τον twin turbo πετρελαιοκινητήρα 1.6 λτ. dCi 165 ίππων. Η προσθήκη αυτή αφορά τόσο το νέο Megane GT όσο και την station wagon έκδοσή του, την ονομαζόμενη Megane Estate GT, ενώ υπόσχεται το τέλειο πάντρεμα επιδόσεων και οικονομίας.

Πρόκειται για ένα μοτέρ το οποίο έχουμε ξαναδεί στην γκάμα της Renault και συγκεκριμένα στα Espace και Talisman. Μόνο που πλέον για την περίσταση αποδίδει 165 ίππους (5 ίππους επιπλέον), ενώ η ροπή του είναι στα 380 Nm και είναι διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ.

Δείτε ακόμη: Αυτόματο κιβώτιο από την Toyota με 10 ταχύτητες

Με το συγκεκριμένο μοτέρ το Megane GT και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος συνεργάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο EDC, ενώ όπως και η αντίστοιχη έκδοση βενζίνης έτσι και αυτές με τον πετρελαιοκινητήρα εξοπλίζονται με σπορ ανάρτηση και εφοδιάζονται με ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο οι Γάλλοι ονομάζουν 4Control.

Τιμές επιδόσεων η Renault δεν μας έδωσε αυτό όμως που διατείνεται είναι πως το Megane GT στην πετρελαιοκίνητη έκδοση έχει μέση κατανάλωση στα 4,6 λτ./100 χλμ., (4,7 λτ./100 χλμ. η Estate έκδοση).

Δείτε επίσης: Έτσι θα είναι το Renault Captur δεύτερης γενιάς

Η Renault έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται παραγγελίες στη Γαλλία για τα Megane GT και Megane GT Estate με πετρελαιοκινητήρα, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store