Στη χώρα μας το νέο Renault Megane. Ανακοινώθηκαν οι τιμές του

Το νέο Renault Megane είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα της ελληνικής αγοράς, καθώς στην τέταρτη γενιά του, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και να χτυπήσει την κορυφή της κατηγορίας.

Το νέο Megane, το οποίο μετρά ήδη 20 χρόνια ιστορίας και πωλήσεις άνω των 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, βρίσκεται πλέον και στη χώρα μας. Η πανελαδική του παρουσίαση πραγματοποιείται στο Ναύπλιο και εμείς βρισκόμαστε εκεί για να σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις, στο σχετικό θέμα που θα ακολουθήσει αύριο.

Δείτε επίσης: Έτσι κατασκευάζεται το Renault Megane (+video)

Το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο χάτσμπακ της γαλλικής μάρκας ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που έχουμε δει πιο πρόσφατα στο Talisman και χαρακτηρίζεται από το μοντέρνο και δυναμικό του προφίλ του.

Είναι χαμηλότερο κατά 25 χιλιοστά από το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 47 χλστ. μπροστά και 39 χλστ. πίσω και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 28 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό του το βλέμμα εστιάζει στο σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου, μέσω μιας κάθετα τοποθετημένης οθόνης 8,7 ιντσών. Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ενώ μια σειρά εξελιγμένων και φιλικών στη χρήση οδηγικών βοηθημάτων –που συμπεριλαμβάνουν εκτός των άλλων και έγχρωμο Head Up Display- συμβάλουν στις ασφαλέστερες διαδρομές.

Διαβάστε ακόμη: Τα πάντα για το νέο Renault Megane και το Renault Megane GT (+video)

Στη βάση των κινητήρων βρίσκεται ο 1.2 TCe σε δύο εκδόσεις με 100 και 130 ίππους, ενώ το κορυφαίο GT τροφοδοτείται από τον χωρητικότητας 1.6 λίτρων κινητήρα TCe των 205 ίππων που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC των 7 σχέσεων. Η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.5 dCi με 90 και 110 ίππους και τον 1.6 dCi με τους 130 ίππους.

Όσον αφορά τις τιμές του, αυτές ξεκινούν από τα 17.150 ευρώ για το βενζινοκίνητο 1.2 TCe των 100 ίππων και από τα 18.890 ευρώ για το πετρελαιοκίνητο 1.5 dCi των 90 ίππων.

Περισσότερα λοιπόν για το νέο Renault Megane, την οδική του συμπεριφορά αλλά και τον πλήρη τιμοκατάλογό του, αύριο στο σχετικό θέμα μας.

Get it on Google Play Download on the App Store