Η μελλοντική Formula 1 Renault R.S. 2027 των 1.341 ίππων!

Αποτελώντας διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές στον χώρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, η Renault, με το πρωτότυπο R.S. 2027 παρουσιάζει το όραμά της για τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2027.

Έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια στη Formula 1, η Renault, πέρα από τις σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες και την κατάκτηση πρωταθλημάτων είτε ως κατασκευαστής κινητήρων, είτε συνολικά ως ομάδα, έχει καταφέρει να φέρει και μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών. Με την παρουσίαση του πρωτότυπου R.S. 2027 στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη, η Renault δίνει το στίγμα της για τη μορφή της Formula 1 το 2027, μέσω ενός υβριδικού αγωνιστικού μονοθέσιου που εστιάζει στον οδηγό και προσφέρει μια πιο εντυπωσιακή, ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον αγωνιστική δράση. Τα βασικά χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού πρωτοτύπου περιλαμβάνουν:

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το νέο Renault Megane RS (+video)

Μια πιο ανθρωποκεντρική εμπειρία με τους οδηγούς να βρίσκονται στο επίκεντρο και τους θεατές να μπορούν να διακρίνουν όλη την ένταση του αγώνα στο πρόσωπο τους μέσω του διαφανούς cockpit και του διαφανούς κράνους.

Μια πιο εντυπωσιακή αισθητική χάρη στα ενσωματωμένα στοιχεία LED και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Τα σχήματος «C» στοιχεία LED αποτελούν ήδη κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη σχεδιαστική γλώσσα της Renault σε μοντέλα όπως τα νέα Clio και Megane.

Ασφαλέστερη δράση χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και το ενισχυμένο κάλυμμα του cockpit από πολυκαρβονικό υλικό.

Περισσότερη διαδραστικότητα με τους θεατές να μπορούν να βλέπουν τα συστήματα τηλεμετρίας του αυτοκινήτου.

Κορυφαίες επιδόσεις χάρη στις τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές που εξελίσσει το GROUPE RENAULT, όπως η κίνηση στους 4 τροχούς, το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (που είναι διαθέσιμο σε διάφορα μοντέλα της γκάμας της Renault όπως το νέο Megane GT) και οι εξελιγμένες μπαταρίες. Παράλληλα η R.S. 2027 διαθέτει την κορυφαία αναλογία ισχύος/βάρους στην Formula 1 με  1.341 ίππους και 600 κιλά. 

Ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον Formula 1 με τη χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου να έχει μειωθεί στο μισό και δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για χρήση στο pit lane.

Διαβάστε ακόμα: Renault Clio RS κυνηγάει Nissan GT-R και… (+video)

«Ο ρόλος της Renault Sport Racing είναι να εξερευνά το μέλλον της Formula 1 ώστε να προσελκύει το μέγιστο αριθμό φιλάθλων σε ένα περιβάλλον που είναι συμβατό με τους στόχους του GROUPE RENAULT. Πιστεύουμε ότι με την R.S. 2027, ένα πρωτότυπο που εκφράζει τις ιδέες και τις προσδοκίες μας, θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ανθρώπους από το χώρο των αγώνων και τους  φίλους του σπορ»

Cyril Abiteboul, Επικεφαλής Renault Sport Racing

Get it on Google Play Download on the App Store