Renault SYMBIOZ Concept: Σαλόνι με ρόδες… (+video)

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης φέτος είδαμε ενδιαφέροντα πρωτότυπα και μερικά από αυτά ήταν πλήρως αυτόνομα. Το Renault SYMBIOZ Concept δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς μέσα σε αυτό οι επιβάτες απολαμβάνουν τη βόλτας και μαζί τους και ο οδηγός.

Δείτε ακόμη: H μεμβράνη που εξαφανίζει τις γρατζουνιές από το αμάξωμα (+video)

Το Renault SYMBIOZ Concept αποτελεί μία σπουδή της γαλλικής μάρκας με θέμα τα μελλοντικά μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση και σκοπός του είναι να πάει την μετακίνηση σε άλλο επίπεδο.

Η ονομασία του εξάλλου δεν είναι τυχαία, καθώς προέρχεται από τη δική μας λέξη «συμβίωση» και θέλει να τονίσει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του προσωπικού χώρου του ιδιοκτήτη του.

Το Renault SYMBIOZ Concept είναι ηλεκτρικό και εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 680 ίππων και 660 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερο από 6,0 δλ. ενώ οι μπαταρίες του χωρητικότητας 72 kW χαρίζουν αυτονομία 500 χλμ. και φορτίζουν στο 805 σε μόλις 20λεπτά (μέσω επαγωγικού συστήματος φόρτισης).

Διαβάστε επίσης: Ανατίναξε το αυτοκίνητο με αποσμητικό σπρέι

Το video που ακολουθεί πιο κάτω αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου αλλά και τον χαρακτήρα του.

Get it on Google Play Download on the App Store