Οι Κινέζοι επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον όμιλο Fiat-Chrysler

Πριν από μία εβδομάδα σας είχαμε ενημερώσει για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον κινέζικης εταιρείας σχετικά με την εξαγορά του ομίλου FCA (Fiat-Chrysler Automobiles). Αυτή τη φορά έρχεται και η επιβεβαίωση από τους ίδιους τους Κινέζους της Great Wall.

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters η Great Wall επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της να αγοράσει τον ιταλοαμερικανικό όμιλο Fiat-Chrysler (FCA). Κάποιοι μάλιστα λένε πως οι Κινέζοι έχουν έρθει ήδη σε επαφές με τον όμιλο FCA συζητώντας το ενδεχόμενο εξαγοράς του στο σύνολό του ή μεμονωμένα (Jeep, Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati).

Δείτε ακόμη: Ο τροχός του μέλλοντος

Φυσικά η κινέζικη μάρκα λέγεται πως ενδιαφέρεται κυρίως για την Jeep (καθώς η γκάμα της αποτελείται από SUV) έχει ξεκαθαριστεί όμως πως ο όμιλος FCA δεν θα πωλούσε ποτέ μόνο την αμερικάνικη μάρκα.

Οι Κινέζοι όμως είναι λογικό να μην περιορίζονται σε αυτή την κίνηση, καθώς η εξαγορά ολόκληρου του ομίλου θα τους εξασφάλιζε και πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο προμηθευτών και διανομής παγκοσμίως.  

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε που πωλείται το VW e-Golf με… 3.800 ευρώ;

Το σίγουρο είναι πως ο χάρτης της αυτοκίνησης αλλάζει διαρκώς και μάλλον θα έχουμε ακόμη πολλά επεισόδια στο σίριαλ «Εξαγορά του ομίλου FCA από τους Κινέζους».

Get it on Google Play Download on the App Store