Νέοι δρόμοι στην Δυτική Αττική

Νέους δρόμους αλλά και οδικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται το επόμενο χρονικό διάστημα στην Δυτική Αττική με στόχο να αναβαθμίσουν την περιοχή.

Είναι έργα τα οποία εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάταξη της Δυτικής Αττικής και την Ειδική Θεματική Συνεδρία “Ελευσίνα 2021: Πολιτιστική Πρωτεύουσα”. Οι μελέτες που προχωρούν σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη είναι οι εξής:

• Σύνδεση της περιφερειακής Αιγάλεω με την υφιστάμενη εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Προβλέπεται η κατασκευή ενός ανισόπεδου ημικόμβου στο Σκαραμαγκά.

• Στο πλαίσιο της πρόβλεψης του συγκεκριμένου κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λ. Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων.

• Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών –Κορίνθου μεταξύ του Ανισόπεδου ημικόμβου Σκαραμαγκά και Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

• Πρόβλεψη ενός νέου Α/Κ (Α/Κ Ναυπηγείων) επί της Λεωφ. Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αναγκαίου για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτούμενου κόμβου στη διασταύρωση Λ. Σχιστού και Παλάσκα και η ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής.

• Αναβάθμιση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου (απαιτεί μια νέα γέφυρα υπεράνω της Ε.Ο. Αθήνας – Κορίνθου)

• Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων ομβρίων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

Get it on Google Play Download on the App Store