Πρώτη εμφάνιση του νέου SUV Rolls-Royce Cullinan

Η Rolls-Royce αποκαλύπτει για πρώτη φορά το SUV μοντέλο της Cullinan σε πραγματικό μέγεθος και μορφή, από το οποίο διακρίνονται κάποιες λεπτομέρειες παρά το καμουφλάζ που καλύπτει κάθε σχεδόν επιφάνεια. Η ονομασία του προέρχεται από ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα διαμάντια του κόσμου (το Cullinan) και αν μη τι άλλο από πλευράς τιμής και διαστάσεων, το SUV Cullinan θα είναι και πολύ μεγάλο, αλλά και πολύ ακριβό.

Από το πρωτότυπο μοντέλο διακρίνονται η παραδοσιακή μεγάλη μάσκα με τις κάθετες γρίλιες, το υπερυψωμένο καπό και τα λαξεμένα φτερά, τα μικρά φωτιστικά σώματα, οι αεραγωγοί και το ραντάρ στο κέντρο του κάτω αεραγωγού για τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Επίσης το εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο πατάει σε 21 ιντσών ζάντες.

Δείτε ακόμα: Δαυίδ vs Γολιάθ: Ford Focus RS vs Bentley Bentayga (video)

Ο άμεσος αντίπαλος της Bentley Bentayga, η Culinnan μέχρι να βγει στην παραγωγή το 2018 θα ταξιδέψει από τον Αρκτικό Κύκλο έως τις ερήμους της Μέσης Ανατολής για να δοκιμαστεί η αξιοπιστία του σε ακραίες συνθήκες, αλλά και οι δυνατότητες του νέου συστήματος τετρακίνησης.

Η εξέλιξη της Cullinan γίνεται πάνω σε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο που θα βασιστεί και η επόμενης γενιάς Phantom. Για την κίνησή της θα υπάρχει μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6,75 λτ. V12 μηχανικού συνόλου, ενώ δεν αποκλείεται και plug-in hybrid έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store