Η Rolls-Royce Sweptail είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο! (+video)

Προορισμένη για έναν απαιτητικό πελάτη που ήθελε να δημιουργήσει μια πραγματικά μοναδική Rolls-Royce, η νέα Sweptail παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του φετινού Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη Λίμνη Κόμο στην Ιταλία κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η νέα βρετανική λιμουζίνα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της Rolls-Royce Phantom Coupe, διαθέτοντας όμως ένα μοναδικό αμάξωμα, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, έχει εμπνευστεί από τις Rolls της δεκαετίας του 1920, καθώς και από τα πλέον πολυτελή γιότ της εποχής.

Ξεχωρίζει το εμπρόσθιο τμήμα της με την τεραστίων διαστάσεων γρίλια της μάσκας, τον ειδικό για το αυτοκίνητο προφυλακτήρα και τα χαρακτηριστικά φώτα. Στο πίσω μέρος, διακρίνεται η μοναδική σχεδίαση της οροφής, η οποία θυμίζει αντεστραμμένη καρίνα σκάφους, ενώ και εδώ ο προφυλακτήρας έχει μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί έχουν τα αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και έχει δημιουργηθεί ένα τμήμα που μοιάζει με το μπροστινό μέρος πολυτελούς σκάφους. Επίσης, στην κεντρική κονσόλα έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός μηχανισμός, ο οποίος με το πάτημα ενός κουμπιού εμφανίζει την αγαπημένη σαμπάνια του ιδιοκτήτη της Sweptail (της χρονολογίας της γέννησής του) μαζί με δύο ποτήρια.

Παράλληλα και πάντα κατά παραγγελία του ιδιοκτήτη, έχουν δημιουργηθεί στα εσωτερικά τοιχώματα δύο ειδικές θήκες από ανθρακονήματα και δέρμα, που έχουν φτιαχτεί για να φιλοξενούν το λάπτοπ του. Αντίστοιχα υλικά (ανθρακονήματα, πανάκριβα δέρματα, αλουμίνιο και τιτάνιο) συναντούμε και στο υπόλοιπο εσωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή της Sweptail, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η μοναδική αυτή Rolls-Royce κόστισε στον ιδιοκτήτη της 10 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (11,5 εκατομμύρια ευρώ). Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε έχουμε να κάνουμε με το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: 

Κόντρα μεταξύ Rolls-Royce Phantom VS Toyota GT 86 

Μοναδική πολυτέλεια για την τελευταία Rolls-Royce Phantom 

Το diesel δεν είναι πλέον το κυρίαρχο καύσιμο της Ευρώπης

 

Get it on Google Play Download on the App Store