Φουτουριστική Rolls-Royce VISION NEXT 100 χωρίς… σοφέρ!

Το 2016 είναι η χρονιά που το BMW Group γιορτάζει την εκατονταετηρίδα του με το μότο THE NEXT 100 YEARS (ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ). Καθώς η επετειακή χρονιά εξελίσσεται, το BMW Group παρουσιάζει ένα ακόμα φουτουριστικό μοντέλο μετά το BMW VISION NEXT 100, το οποίο αυτή τη φορά είναι η Rolls-Royce VISION NEXT 100 με την κωδική ονομασία 103ΕΧ.

Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα το οποίο φέρνει την πολυτέλεια σε μια νέα διάσταση, όπως και την τεχνολογία, αλλά και τον σχεδιασμό. Όσον αφορά την αισθητική της φουτουριστικής αυτής Rolls-Royce, συνδυάζει έντονα ρετρό στοιχεία με γραμμές που θυμίζουν αυτοκίνητα επιστημονικής φαντασίας, αλλά και χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα μοντέλα της μάρκας.

Οι επιβάτες μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν όρθιοι από το εσωτερικό της Rolls-Royce VISION NEXT 100, αφού η οροφή ανοίγει προς τα πάνω, η πόρτα σε αντίθετη φορά, ενώ ανοίγει και ένα σκαλοπάτι κάτω από το μασπιέ. Παράλληλα ο χώρος των αποσκευών βρίσκεται εμπρός από την καμπίνα, ενώ το εσωτερικό μοιάζει σαν ένα πολυτελές μινιμάλ σαλόνι για δύο άτομα. Οδηγός ουσιαστικά δε χρειάζεται, αφού δεν υπάρχει τιμόνι, πεντάλ και όλα τα… παλιομοδίτικα χειριστήρια, καθώς όλα θα γίνονται αυτόματα. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται μέσω της μεγάλης οθόνης OLED, εκεί που θα βρισκόταν σε ένα κανονικό αυτοκίνητο το ταμπλό.

Φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο του μέλλοντος δεν θα μπορούσε παρά να ήταν ηλεκτροκίνητο, αφού το μέλλον των V12 βενζινοβόρων κινητήρων είναι αβέβαιο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολυτελή «κάψουλα» μετακινήσεων, η οποία δείχνει πως οραματίζονται οι κατασκευαστές στο μέλλον τα αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store