Ανανεωμένο Leon Cupra: Tο ισχυρότερο SEAT όλων των εποχών

H SEAT παρουσίασε και επισήμως το ανανεωμένο Leon Cupra το οποίο κάτω από το καπό του διαθέτει τον 2.0 TSI ο οποίος όμως πλέον αποδίδει 300 ίππους και σύμφωνα με την ισπανική μάρκα είναι το ισχυρότερο μοτέρ που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητό της.

Όχι ότι το προηγούμενο μοτέρ με το οποίο εφοδιαζόταν το Leon Cupra ήταν πολύ πιο αδύναμο φυσικά, αφού απέδιδε 290 ίππους. Αυτοί οι δέκα ίπποι όμως και τα +30 Nm ροπής (380 Nm ροπής πλέον από τις 1.800 έως τις 5.500 σ.α.λ.), είναι αρκετοί για να του χαρίσουν τον τίτλο του ισχυρότερου SEAT που κατασκευάστηκε ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Ηχεία Lamborghini που κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο

Δεν είναι όμως αυτή η μόνη διαφορά στο ανανεωμένο SEAT Leon Cupra, καθώς πλέον η στέισον βάγκον έκδοσή του, ονόματι ST θα προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης που συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Δυστυχώς, η SEAT δεν ανακοινώνει νούμερα για τις επιδόσεις των μοντέλων της ή την κατανάλωσή τους και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και πόση είναι η βελτίωσή τους σε σχέση με τις τωρινές αντίστοιχες εκδόσεις του Leon Cupra.

Φυσικά, ως οφείλει η ανανεωμένη έκδοση, φέρει σχεδιαστικές αλλαγές καθώς τα φώτα είναι ανασχεδιασμένα, οι προφυλακτήρες αλλαγμένοι, η μάσκα εμπρός είναι φαρδύτερη και οι ζάντες είναι νέου σχεδιασμού.

Διαβάστε ακόμη: SEAT Leon μπροστά από McLaren και Porsche (+video)

Στο εσωτερικό υπάρχει πλέον οθόνη αφής 8 ιντσών, LED φωτισμός της καμπίνας, ενώ το αυτοκίνητο έρχεται με πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.  Μάλιστα στάνταρ θα διατίθεται με DCC (adaptive chassis control) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, αυτόματου κλειδώματος.

Οι παραδόσεις του ανανεωμένου Leon Cupra, του ισχυρότερου αυτοκινήτου στην ιστορία της SEAT θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store