Έρχεται το νέο φθηνό SUV της Skoda

Σχεδόν σε 2 χρόνια από σήμερα η Skoda θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό SUV, το οποίο αναμένεται να ονομαστεί «Polar» και θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Kodiaq και το νέο Yeti. Το νέο μοντέλο θα έχει πολλά κοινά με τη Fabia, ενώ τεχνικά θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, των επόμενων Skoda Fabia, SEAT Ibiza και VW Polo.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 110 HP

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, το νέο μοντέλο θα έχει τις διαστάσεις ενός Nissan Juke και θα είναι μικρότερο από το επόμενο Yeti. Παράλληλα, οι τιμές του αναμένεται να ξεκινούν κοντά στα 15.000-16.000 ευρώ, ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα.

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους εμπρός τροχούς, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει επιβεβαιωθεί και τετρακίνητη έκδοσή του. Οι κινητήρες του θα είναι ο 3κύλινδρος 1.000άρης βενζινοκινητήρες σε έκδοση ατμοσφαιρική και turbo (από 65 έως και 115 άλογα), ο νέος 1.500άρης TSI των 150 ίππων, αλλά και ο 1.600άρης diesel του VW Group.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Skoda Fabia με 1.0 TSI 95 και 110 ίππων

Σε ό,τι αφορά τέλος στη σχεδίασή του, με βάση και τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που σας δείχνουμε, το Polar θα βασιστεί πάνω στο Kodiaq, με πιο μοντέρνα φώτα εμπρός-πίσω, αλλά και πλαϊνά πλαστικά προστατευτικά, που θα τονίζουν τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κοινά στοιχεία και με την επόμενη Fabia.

Get it on Google Play Download on the App Store