smart vision EQ fortwo: Το μέλλον στην πόλη (+video)

Η smart αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου πρωτότυπου Vision EQ που θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, μας δείχνει από σήμερα το πώς θα είναι το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις.


Το νέο πρωτότυπο εντάσσεται μέσα στην υπό-μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων EQ της Daimler, όντας ένα από τα 10 νέα μοντέλα του είδους που θα ενταχθούν στους κόλπους της. Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου της smart, μαζί με το νέο SUV που θα προκύψει από το πρωτότυπο Mercedes Generation EQ, θα είναι τα πρώτα δύο νέα μοντέλα παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα: Ποιες είναι οι πιο δυνατές Mercedes της ελληνικής αγοράς;

Ειδικά για το πρωτότυπο της smart, το EQ fortwo είναι ένα ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο (μήκος: 2.699 χλστ.) με αποκλειστικά διθέσιο εσωτερικό, που έχει φτιαχτεί με στόχο να αποτελέσει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια του car sharing, δηλαδή να αποτελέσει το μέσο μετακίνησης εντός πόλης από ανθρώπους που θα νοικιάζουν τη χρήση του.

Εξ ου και η smartτο εφοδιάζει με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, αλλά και με εσωτερικό χωρίς κανένα κουμπί (υπάρχει μια τεράστια, 24 ιντσών οθόνη στο κέντρο), μιας και όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου ελέγχονται μέσω του smartphone του χρήστη ή μέσω φωνητικών εντολών.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίζετε που πωλείται το VW e-Golf με… 3.800 ευρώ;

Παράλληλα, στο εξωτερικό του αυτοκίνητου έχει τοποθετηθεί και ένα ειδικό μαύρο πάνελ στη γρίλια, στο οποίο προβάλλονται μηνύματα για επικοινωνία με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, τους πεζούς κ.λπ. Ιδιαίτερο άνοιγμα έχουν και οι πόρτες, αφού για να κερδηθεί χώρος, αυτές ανοίγουν περιστρεφόμενες προς τα πίσω, έχοντας τη βάση τους πάνω στον πίσω άξονα.  

Για την κίνησή του, το πρωτότυπο της smart χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών μεγέθους 30 kWh. Όταν δεν χρησιμοποιείται, το αυτοκίνητο οδηγείται μόνο του σε χώρο φόρτισης για να φορτίσει την μπαταρία του, ώστε να μην ξεμείνει από ενέργεια.


Get it on Google Play Download on the App Store