Νέο SUV ετοιμάζει η SsangYong

Πριν λίγες ημέρες η SsangYong έδωσε στην δημοσιότητα σκίτσα από το νέο της SUV, το οποίο προς το παρόν έχει τη μορφή του πρωτότυπου και πλέον το παρουσίασε πλήρως στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Το XAVL όπως είναι η ονομασία του, είναι πλέον κοντά στην παραγωγή.

Το SsangYong είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο SUV, το οποίο έχει εφταθέσιο εσωτερικό και σύντομα αναμένεται να πάρει το πράσινο φως για παραγωγή από τους ιθύνοντες της κορεάτικης μάρκας. 

Σύμφωνα με την SsangYong έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρακτικότητα του εσωτερικού, καθώς τα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς μετακινούνται και αναδιπλώνονται.

Δείτε επίσης: Νέα SsangYong Tivoli & XLV «ECO» με υγραέριο

Φυσικά η SsangYong, ως οφείλει κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο, έχει προικίσει το αυτοκίνητό της με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας τελευταίας γενιάς, ενώ έχει ακόμη και internet. Ενδεικτικό είναι πως το πρωτότυπο XAVL εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με αερόσακο πεζών, αλλά και ακόμη έναν αερόσακο ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό. Μάλιστα η SsangYong έχει δημιουργήσει και ολόκληρη εφαρμογή, μέσω της οποίας μπορεί ο οδηγός να ελέγξει από απόσταση τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο που βλέπουμε πιο πάνω, αυτό θα προσφέρεται με δύο κινητήρες έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο βενζίνης θα είναι 1.5 λτ. 163 ίππων και 260 Nm και ο πετρελαίου 1.6 λτ. 135 ίππων και 320 Nm ροπής. Και τα δύο μοτέρ θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο ισάριθμων σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store