Νέο μικρομεσαίο crossover SsangYong XLV με 1.6 λτ. ντίζελ

Το νέο crossover XLV και το πρωτότυπο SIV-2 θα παρουσιάσει η SsangYong στην 86η Έκθεση της Γενεύης. To XLV αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου XLV-Air, βασίζεται στην πλατφόρμα του Tivoli με μεταξόνιο 2,6 μέτρα, αλλά έχει μεγαλύτερο αμάξωμα, μήκους 4.440 χλστ.Από τις πρώτες φωτογραφίες διακρίνεται το δυναμικού σχεδιασμού αμάξωμα του XLV, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν άνετοι χώροι για τους επιβάτες και τεράστιο πορτ μπαγκάζ 720 λίτρων.

Το νέο SsangYong XLV θα αρχίσει να διατίθεται στην χώρα μας από το Μάιο του 2016 με πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική του έκδοση (σύντομα θα ανακοινωθούν τιμές). Θα προσφέρεται με τον κινητήρα πετρελαίου των 1.6 λτ. ισχύος 115 ίππων και 300 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει καλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση (4,5 λτ./100 χλμ.). Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτια 6 σχέσεων, χειροκίνητο ή αυτόματο – σειριακό (με 3 προγράμματα λειτουργίας). Το νέο XLV θα κυκλοφορήσει, με όλους τους συνδυασμούς κιβωτίων, ως 2κίνητο και ως 4κίνητο (Active AWD με Lock Mode), ενώ στην 4κίνητη έκδοσή του θα φέρει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα.

Το πρωτότυπο SUV μεσαίου μεγέθους, με τον κωδικό SIV-2 (Smart Interface Vehicle) αξιοποιεί μια μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild hybrid), καθώς παίρνει κίνηση από ένα καινούριο μοτέρ βενζίνης, 1.5 λίτρου με turbo και άμεσο ψεκασμό, το οποίο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 10 kW και μία συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου 500Wh. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχειών δίνει ένα υβριδικό σύστημα 48V που προσφέρει οικονομία, περιορισμένες εκπομπές CO2 και αθόρυβη λειτουργία εν στάσει και σε χαμηλές ταχύτητες.

Το οικολογικό αυτό concept car χρησιμοποιεί ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, έχει χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και μία πλατφόρμα και ανάρτηση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε μία σειρά, φιλικών προς το περιβάλλον, μορφών αυτοκίνησης, όπως υβριδικά μοντέλα (HEV), plug-in υβριδικά (PHEV) και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Get it on Google Play Download on the App Store