Τι πρέπει να κάνει ένας καπνιστής για να πουλήσει άνετα το αυτοκίνητό του;

Το κάπνισμα είναι μια κακή και ανθυγιεινή συνήθεια, η οποία έχει επιπτώσεις και σε άλλους τομείς της ζωής ενός καπνιστή, πέρα από την υγεία του.

Όπως για παράδειγμα τη δυσκολία μεταπώλησης του αυτοκινήτου του σε έναν υποψήφιο αγοραστή που δεν είναι καπνιστής!

Δείτε ακόμα: Σωστή χρήση και συντήρηση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι το αυτοκίνητο ενός καπνιστή ξεχωρίζει σαν την μύγα μες το γάλα. Θέλετε λίγο λόγω της μυρωδιάς του καπνού που έχει ποτίσει την καμπίνα, λίγο λόγω των κατά λάθος καμένων επιφανειών από την καύτρα του τσιγάρου, όπως κι αν έχει ένα αυτοκίνητο καπνιστή «πονάει» σε αρκετά μέρη. Η αφαίρεση της ενοχλητικής οσμής από την καμπίνα είναι μια δύσκολη δουλειά και η πιο σίγουρη λύση, αλλά θα σας κοστίσει, είναι να προβείτε σε έναν βιολογικό καθαρισμό. Τώρα αν θέλετε να μην χαλάσετε χρήματα, ας δούμε τι ενέργειες μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Αρχικά πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο της καμπίνας, το οποίο έχει «ποτίσει» με τον καπνό, όπου όσο κι αν το πλύνετε δεν θα μπορέσετε να απαλαγείτε από την μυρωδιά, αν δεν το αντικαταστήσετε. Στην συνέχεια καθαρίστε όλες τις μαλακές επιφάνειες, με τους ειδικούς να προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί που θα το βουτάτε σε ένα μείγμα ξυδιού και ζεστού νερού. Ενδελεχές καθάρισμα θέλουν και οι αεραγωγοί, ενώ για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να κάνετε κι ένα καλό service το σύστημα κλιματισμού.

Διαβάστε επίσης: Αφαίρεση ρετσινιού από το αυτοκίνητο

Για τον ουρανό του αυτοκινήτου χρησιμοποιήστε το πανί και το μείγμα που αναφέραμε παραπάνω και σε καμία των περιπτώσεων μην επιχειρήσετε να βάλετε σκούπα ή ατμοκαθαριστή, μιας και υπάρχει κίνδυνος να ξεκολλήσει η επένδυση από τη λαμαρίνα. Κι αφού τα κάνετε όλα τα παραπάνω κι η μυρωδιά επιμένει, υπάρχει ένας ακόμα τρόπος να απομακρύνετε την ενοχλητική «τσιγαρίλα», με ένα απλό… «γιατροσόφι»! Σε μια διάτρητη σακούλα βάλτε αρκετούς κόκκους καφέ εσπρέσο και αφήστε την ανοιχτή εντός της καμπίνας. Βλέπετε ο καφές είναι εξαιρετικός στην απορρόφηση δυσάρεστων οσμών!

 

Get it on Google Play Download on the App Store