Το 2018 θα παρουσιαστεί το νέο Suzuki Jimny

Το Suzuki Jimny είναι από τους βετεράνους της αυτοκίνησης, καθώς μετρά πλέον 18 χρόνια εμπορικής καριέρας. Φαίνεται όμως πως στη Suzuki αποφάσισαν πως μόλις κλείσει 20ετία θα το γιορτάσουν, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά του.

Πριν λίγο καιρό γράφαμε πως το νέο Suzuki Jimny θα βασίζεται στο νέο Baleno με την μόνοκοκ πλατφόρμα. Τελικά νέες πληροφορίες από την Ιαπωνία κάνουν λόγο για επιβεβαίωση από επίσημα χείλη της Suzuki, πως θα κατασκευαστεί νέο πάτωμα, ειδικά για αυτό, το οποίο θα είναι τύπου σκάλας, προκειμένου το ιαπωνικό μοντέλο να διατηρήσει τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το πετρελαιοκίνητο Fiat Panda 4×4

Όσον αφορά την τετρακίνησή του, το νέο Jimny Θα εφοδιάζεται με το εξελιγμένο σύστημα ALLGRIP Pro, το οποίο θα είναι ουσιαστικά μία βελτιωμένη εκδοχή του τωρινού συστήματος, με το οποίο εξοπλίζεται το μικρό 4×4.

Όσον αφορά τους κινητήρες του, προς το παρόν δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες. Παρόλα αυτά οι φήμες κάνουν λόγο για μοτέρ βενζίνης 0.7 λτ. (προφανώς δεν θα αφορά την αγορά της Ευρώπης), 1.0 λτ. Boosterjet (turbo) και 1.2 λτ. Dualjet (ατμοσφαιρικός) με 112 και 91 ίππους αντίστοιχα (τους ίδιους που είδαμε πρόσφατα και στο νέο Suzuki Swift).

Το ντεμπούτο της νέας γενιάς του Suzuki Jimny αναμένεται να γίνει το 2017 στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάι, ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει το 2018. Σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Suzuki στο Γκουχαράτ, της Ινδίας.

 

Get it on Google Play Download on the App Store