Νέο Suzuki Ignis με τετρακίνηση και 1.200άρη κινητήρα

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο κάνει το νέο Suzuki Ignis, το οποίο υιοθετεί την σχεδίαση του πρωτότυπου Suzuki iM-4 που είχε παρουσιαστεί στην περασμένη Έκθεση της Γενεύης. Το μίνι σε διαστάσεις (μήκος 3.700 χλστ., πλάτος 1.660 χλστ., ύψος 1.595 χλστ.) crossover αμάξωμά του διαθέτει ελκυστική σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και στο μοντέρνο εσωτερικό του. Σε αυτό κυριαρχούν οι ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες, καθώς και η οθόνη τύπου tablet του συστήματος πολυμέσων.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο νέος κινητήρας βενζίνης DualJet των 1.242 κ.εκ. με ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Το μοτέρ συνδυάζεται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός ή και σε όλους τους τροχούς. Προς το παρόν η Suzuki δεν ανακοίνωσε τεχνικές προδιαγραφές.

Παράλληλα με το Ignis, η Suzuki παρουσιάζει και το Ignis Trail Concept με την πιο σπορτίφ και περιπετειώδη εμφάνιση. Το αυτοκίνητο φοράει μεγάλης διαμέτρου ζάντες, μαύρα γυαλιστερά ένθετα στους θόλους των τροχών, ξεχωρίζει από τα πορτοκαλί διακοσμητικά εμπρός, στις ζάντες και στα πλαϊνά. Το μήκος του είναι ίδιο με του Ignis, το πλάτος του είναι λίγο μεγαλύτερο στα 1.690 χλστ., όπως και το ύψος στα 1.620 χλστ. Επίσης, εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.2 DualJet, ενώ δεν επιβεβαιώθηκε αν θα μπει στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store