Best seller του 2012: Fiat Panda

Το νέο Fiat Panda ακολουθεί την φιλοσοφία του προκατόχου του αλλά μεγάλωσε σε διαστάσεις, απέκτησε πιο πολλές καμπύλες και συνολικά εκσυγχρονίστηκε σε κάθε επίπεδο. Εξωτερικά παρουσιάζει ελκυστική εμφάνιση και «παιχνιδιάρικο» στιλ, όπως άλλωστε και στο πολύ μοντέρνο εσωτερικό του με το στρογγγυλεμένο ταμπλό την χαρακτηριστική θήκη στην πλευρά του συνοδηγού και τα τετραγωνισμένα όργανα στον αντίστοιχο πίνακα. Ποιοτικά το νέο Panda είναι πολύ προσεγμένο και στιβαρά συναρμολογημένο, όπως και ο προκάτοχός του. Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων ωφέλησε τους χώρους και είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερα ενήλικα άτομα δίχως παραχωρήσεις και με χώρο αποσκευών 225 λίτρων (από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας).

Στο δρόμο το νέο Fiat Panda εμπνέει εμπιστοσύνη και είναι άνετο, ελίσσεται με ευκολία στους «πηγμένους» δρόμους και παρκάρει εύκολα χάρη και στην επιλογή «City» που κάνει το τιμόνι πανάλαφρο. Παρά τον αστικό του προσανατολισμό το μίνι Fiat με τον 0.9 TwinAir κινητήρα και τον 1.3 Multijet είναι σε θέση να καλύψει με ασφάλεια πιο μακρινές αποστάσεις, έχοντας την απαιτούμενη δύναμη και επιτάχυνση σε μια προσπέραση. Το 0.9 TwinAir μηχανικό σύνολο με τους 85 ίππους είναι δυνατό αλλά κάτω από τις 2.000 σ.α.λ. το τράβηγμα και η ελαστικότητά του είναι μέτριες, ωστόσο στις μεσαίες στροφές αποδίδει πολύ καλά και οι κραδασμοί του είναι περιορισμένοι. Ιδανικό είναι το diesel μοτέρ των 1.3 λίτρων, το οποίο έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, πολιτισμένη λειτουργία και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.

Κινητήρες-τιμές: 1.2 69hp από: 10.500€, 0.9 TwinAir 85hp από: 12.400€, 1.3 MultiJet 75hp από: 13.600€ Panda 4×4 0.9 TwinAir 85hp: 15.400€, Panda 4×4 1.3 MultiJet 75hp: 16.600€

Προτεινόμενη έκδοση: To Panda 0.9 ΤwinAir Lounge κοστίζει 11.500 ευρώ με την έκπτωση των 900 ευρώ και διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Έχει δυνατό μοτέρ με λίγα κυβικά, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, ο εξοπλισμός του είναι πλήρης και συνολικά είναι ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο πόλης. Το μόνο που αρχικά ξενίζει αλλά με τον καιρό συνηθίζεται είναι το «κροτάλισμα» του κινητήρα και το μέτριο τράβηγμά του στις πολύ χαμηλές στροφές. Ιδανικό μοτέρ είναι το ντίζελ 1.3 Multijet όμως η τιμή του ανεβαίνει στα 12.460 ευρώ, ενώ όσον αφορά στο αρχικό 1.2 69hp, η ισχύς του είναι χαμηλή.

Προωθητικές ενέργειες: 1) Έκπτωση 1.310 ευρώ για αγορές τοις μετρητοίς ή με 0% προκαταβολή, εξόφληση έως 72 μήνες και 5,25% επιτόκιο (για την έκδοση 1.2 69hp Pop). 2) Έκπτωση 900 ευρώ για αγορές τοις μετρητοίς ή με 0% προκαταβολή, εξόφληση έως 72 μήνες και 5,25% επιτόκιο (ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις).

Συνέντευξη με τον κο Κατσαρό Γιώργο, Marketing Director Fiat Group Automobiles Hellas:

 

autogreeknews.gr: Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην κορυφή της κατηγορίας του το Fiat Panda και ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα;

Κ.Γ.: “Το Fiat Panda είναι ένα μοντέλο με ιστορία πάνω από 30 χρόνια. Η εμπορική επιτυχία του ανέκαθεν στηριζόταν:

  • Στους πρακτικούς και μεγάλους χώρους που διαθέτει συγκριτικά με το μέγεθός του
  • Στην ευελιξία που διαθέτει στην μετακίνηση, με αποτέλεσμα να αποτελεί την ιδανική λύση για ένα αυτοκίνητο πόλης
  • Στο καλύτερο value for money που το ανέδειξε πρώτο σε μερίδιο αγοράς για πολλά χρόνια, στην κατηγορία του

Το νέο Fiat Panda, έχοντας πάντα μέσα στο DNA του τις παραπάνω αξίες, διαθέτει επιπρόσθετα έναν ακόμη σημαντικό λόγο αγοράς για τον καταναλωτή. Ανταποκρινόμενο πλήρως στις συνθήκες της αγοράς και στην τάση για πιο οικονομική και οικολογική οδήγηση:

  • Διαθέτει κινητήρες βενζίνης 1.2 69hp και 0.9 TwinAir 85hp (με 0€ τέλη κυκλοφορίας)
  • Διαθέτει κινητήρα πετρελαίου 1.3 MTJ 75hp

Η γκάμα κινητήρων είναι ιδανική για τις ανάγκες του οδηγού στην πόλη. Οι νέοι αυτοί κινητήρες διακρίνονται τόσο για την οικονομία όσο και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ο πελάτης για την καθημερινή του μετακίνηση χωρίς κόπο και κόστος, εκτός από το νέο Fiat Panda”.

Get it on Google Play Download on the App Store