Αυτοκίνητα έως 10.000 ευρώ: Suzuki Celerio 1.0 68 PS

Το Suzuki Celerio είναι και αυτό ένα από τα φθηνότερα καινούργια αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει κανείς, αφού πωλείται από 9.780 ευρώ, δίχως κάποια βασική έλλειψη στον εξοπλισμό του. Χωρίς να ξεχωρίζει σχεδιαστικά, είναι ένα πραγματικό «εργαλείο» πόλης, καθώς είναι πολύ ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς. Η μαλακή του ανάρτηση απορροφά με ικανοποιητικό τρόπο τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων και οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές είναι λογικές, όμως δεν εμπνέει για γρήγορους ρυθμούς. Βασικό του μειονέκτημα στο δρόμο είναι το μέτριο σε αίσθηση, αμεσότητα και επαναφορά τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Celerio 1.0 68 hp

Το 1.0 λτ. μηχανικό σύνολο των 68 ίππων συνδυάζει τις σβέλτες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Οι κραδασμοί που εμφανίζει είναι υπαρκτοί στο ρελαντί αλλά περιορισμένοι και ο θόρυβος που παράγει έχει λογική ένταση. Στα συν του μικρού μοτέρ είναι η πολύ καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, η ευκολία του να ανεβάζει στροφές και οι σβέλτες επιταχύνσεις.

Στο εσωτερικό του Celerio τα σκληρά πλαστικά του είναι μέτρια σε ποιότητα, όμως διακρίνεται για την εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων, την σωστή θέση οδήγησης και την προσεγμένη συναρμογή. Εκεί που εντυπωσιάζει είναι με τους πολύ άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (254 λίτρα), θυμίζοντας αυτοκίνητο της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας.

Τιμή: 9.780 ευρώ (έκδοση GL), Τεκμήριο: 4.000 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 97,02 ευρώ

Εξοπλισμός: ESP, 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, ράδιο CD.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 998 κ.εκ., Ισχύς: 68/6.000 PS/σ.α.λ., Ροπή: 90/3.500 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,0 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,3 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Δείτε ακόμα: 

Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα με τιμή έως 10.000 ευρώ

Δοκιμή Suzuki Swift 1.2 SHVS 90 PS

Get it on Google Play Download on the App Store