Αυτοκίνητα έως 10.000 ευρώ: Skoda Citigo 1.0 60 PS

Με 10.100 ευρώ διατίθεται η δεύτερη έκδοση Ambition του προσφάτως ανανεωμένου Citigo, η οποία περιλαμβάνει έναντι της βασικής Active και στάνταρ ράδιο CD. Το Citigo 2017 έχει να επιδείξει μία σειρά από αισθητικές αλλαγές όπως νέο καπό, ανασχεδιασμένη μάσκα και αλλαγμένους προβολείς ομίχλης (με λειτουργία cornering light), εμπρός φώτα με στοιχεία LED, νέα σχέδια ζαντών και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Δείτε ακόμα: Εμφύλιος στον όμιλο VW: VW εναντίον Skoda

Το Citigo είναι ευκολοδήγητο, ευέλικτο και πρακτικό στις αστικές διαδρομές, ενώ η ανάρτηση έχει μαλακή ρύθμιση και αμβλύνει ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ο αρχικός κινητήρας του Citigo αποδίδει 60 ίππους και διακρίνεται αρχικά για την πολιτισμένη του λειτουργία, αφού ο θόρυβος είναι περιορισμένος και δεν παρατηρούνται και κραδασμοί. Το μοτέρ αυτό είναι σε θέση να κινήσει σβέλτα το ελαφρύ αμάξωμα επιδεικνύοντας ζωηράδα και προθυμία να ανεβάσει στροφές, ενώ είναι και οικονομικό σε κατανάλωση.

Στο θάλαμο των επιβατών του μίνι Skoda με την λιτή σχεδίαση, τα πλαστικά ξεχωρίζουν για την στιβαρή τους συναρμογή. Εκεί που το Citigo βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση είναι στον τομέα των προσφερόμενων χώρων του, αφού 4 επιβάτες μέσου ύψους δεν θα συναντήσουν κανένα πρόβλημα και θα μετακινηθούν άνετα, έχοντας για τις αποσκευές τους 251 λίτρα.

Τιμή: 10.100 ευρώ (έκδοση Ambition 5d), Τεκμήριο: 4.000 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 98,98 ευρώ

Εξοπλισμός: ESP, 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, ράδιο CD.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 998 κ.εκ., Ισχύς: 60/5.000 PS/σ.α.λ., Ροπή: 95/3.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,4 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,4 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 101 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Δείτε ακόμα:

Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα με τιμή έως 10.000 ευρώ

Έναρξη παραγωγής του Skoda Karoq – πότε έρχεται

Get it on Google Play Download on the App Store