Νέα τεχνολογία της Ford «αποκρούει» τους πλάγιους ανέμους

Όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom εφοδιάζονται στάνταρ με μία νέα τεχνολογία, που βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν στη λωρίδα τους όταν το van τους χτυπηθεί από ριπή πλάγιου ανέμου ή βρεθεί στη δίνη αέρα που δημιουργείται από ένα μεγάλο φορτηγό.


Το Side Wind Stabilisation είναι ένα προηγμένο σύστημα που εξέλιξαν οι μηχανικοί της Ford, και λειτουργεί με προσεκτική πίεση πέδησης στη μία πλευρά του αυτοκινήτου για μείωση των επιπτώσεων των ριπών πλάγιων ανέμων πάνω στο όχημα.

Με ταχύτητα οχήματος πάνω από 80 χλμ./ώρα, το σύστημα Side Wind Stabilisation παρακολουθεί μέσω αισθητήρων την σταθερότητα του οχήματος 100 φορές το δευτερόλεπτο. Εάν ανιχνευτεί μία ξαφνική ριπή, η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου -ο χρόνος αντίδρασης ενός δρομέα στην εκπυρσοκρότηση του όπλου εκκίνησης.

Η τεχνολογία Side Wind Stabilisation διατίθεται με τα τελευταία μοντέλα Ford Transit και Transit Custom που χρησιμοποιούν το νέο κινητήρα Ford EcoBlue diesel.

Παρακολουθήστε πως λειτουργεί το Side Wind Stabilisation στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store