Έρχονται τα Audi με τεχνητή νοημοσύνη (+video)

Η Audi παρουσίασε το Q2 deep learning concept το οποίο προς το παρόν είναι ένα μικρό αυτοκινητάκι σε κλίμακα 1:8, είναι όμως εφοδιασμένο με τεχνολογία την οποία στο μέλλον θα συναντήσουμε σε αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και μαθαίνει από τα λάθη του.

Το Audi Q2 deep learning concept είναι ουσιαστικά ένα αυτόνομο αυτοκινητάκι και προφανώς αυτό δεν είναι κάτι από μόνο του εντυπωσιακά, καθώς ήδη έχουμε δει αυτόνομα αυτοκίνητα σε κανονικό μέγεθος.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου Ford Kuga

Μόνο που το συγκεκριμένο concept εκτός από κάμερες, αισθητήρες και υπολογιστικές μονάδες διαθέτει και τεχνητή νοημοσύνη και μαθαίνει από τα λάθη του. Αυτό το καταφέρνει μέσω ενός αλγόριθμου ο οποίος καταγράφει τις επιτυχημένες και τις αποτυχημένες προσπάθειες του αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να βρει μόνο του θέση στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για το νέο Opel Insignia Grand Sport

Μάλιστα η ίδια η Audi λέει στην ανακοίνωσή της πως οι κανονικές δοκιμές με αυτοκίνητα πραγματικών διαστάσεων, εφοδιασμένα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, θα ξεκινήσουν από το 2017, ενώ θεωρεί πως το 2025 θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της αυτόνομο αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη.

Get it on Google Play Download on the App Store