Νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών από την Continental

Η Continental ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα ένα νέο σύστημα που φροντίζει ώστε να φορτίζει ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καταργώντας την ανάγκη ύπαρξης καλωδίου και πριζών.

Το νέο σύστημα της Continental αποτελείται από δύο ειδικές πλάκες, μια η οποία τοποθετείται στο έδαφος και μια κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Οι μπαταρίες φορτίζονται όταν οι δύο πλάκες βρεθούν η μια πάνω από την άλλη, με τον ηλεκτρισμό να περνά μέσω του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται.

Το σύστημα αυτό διαθέτει μάλιστα και λειτουργία που οδηγεί ακριβώς τον οδηγό στο σημείο εκείνο που απαιτείται για να επιτευχθεί η φόρτιση. Στην τωρινή του μορφή, το σύστημα φορτίζει στις 11 kWh και σε περίπου 20 λεπτά μπορεί να προσφέρει έως και 20 χλμ. επιπλέον αυτονομίας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Στόχος της εταιρείας είναι το νέο της σύστημα ασύρματης φόρτισης να τοποθετηθεί σε σημεία όπως σταθμοί στάθμευσης, εμπορικά κέντρα, super-market κ.λπ., εκεί όπου ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να σταματήσει για να κάνει τα ψώνια του και παράλληλα, να φορτίσει με ευκολία το όχημά του.

Διαβάστε ακόμα: 

Καινοτόμος κινητήρας βενζίνης χωρίς μπουζί από τη Mazda 

Η Toyota ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό με μεγάλη αυτονομία 

Τα ηλεκτροκίνητα Volvo είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις

Get it on Google Play Download on the App Store