Ελαστικό που αλλάζει πέλμα και μέγεθος!

Την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης διάλεξε η Continental προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες τεχνολογίες της που αφορούν στα ελαστικά της και ονομάζονται ContiSense και ContiAdapt.

Δείτε ακόμη: Έτσι βάζεις «εμπρός» χωρίς μπαταρία στο κλειδί (+video)

Η τεχνολογία ContiSense επιτρέπει την επικοινωνία του ελαστικού με το αυτοκίνητο μέσω μηνυμάτων που θα στέλνει το πρώτο στην μονάδα ECU του αυτοκινήτου. Έτσι. Πληροφορίες όπως η θερμοκρασία του ελαστικού ή το βάθος του πέλματος θα μπορούν να πληροφορούν τον οδηγό (σε συνδυασμό με την κατάσταση της πίεσης του ελαστικού) και φυσικά να τον προειδοποιούν αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Σύμφωνα με την ίδια την Continental, οι δυνατότητες του ελαστικού δεν σταματούν εκεί, καθώς θα μπορεί ακόμη να λαμβάνει μετρήσεις από το οδόστρωμα και να προβάλει πληροφορίες ακόμη και για την πρόσφυση του οδοστρώματος.

Από την άλλη η τεχνολογία ContiAdapt είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς συνδυάζει ζάντα μεταβλητού μεγέθους και σε συνδυασμό με τρόμπες στο εσωτερικό του ελαστικού μεταβάλλει το πλάτος του ελαστικού αναλόγως συνθηκών.

Και οι δύο τεχνολογίες παρουσιάστηκαν σε ένα νέο, πρωτότυπο ελαστικό, το οποίο έχει την δυνατότητα εκτός των άλλων να αλλάζει και την χάραξή του αναλόγως της πίεσης που έχει αλλά και του πλάτους της ζάντας.

Διαβάστε επίσης: H μεμβράνη που εξαφανίζει τις γρατζουνιές από το αμάξωμα (+video)

Οι τεχνολογίες αυτές σύμφωνα με την ίδια την Continental είναι ιδανικές για τα μελλοντικά, αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το ελαστικό και έτσι θα εξασφαλίζουν πάντοτε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store