Νέο αγωνιστικό Renault Sport R.S. 01 με άκρως εντυπωσιακή σχεδίαση

Το νέο αγωνιστικό της υπερόπλο Renault Sport R.S. 01 αποκάλυψε η γαλλική φίρμα, το οποίο προορίζεται για το πρωτάθλημα Renault Sport Trophy 2015 για ερασιτέχνες οδηγούς και νέα ταλέντα. Το πολύ εντυπωσιακής σχεδίασης μακρύ (4.710 χλστ.), πλατύ (2.000 χλστ.) και χαμηλό (1.116 χλστ.) αμάξωμά του, ζυγίζει λιγότερο από 1.100 κιλά και είναι μονοκόκ κατασκευασμένο από ανθρακόνημα στα πρότυπα της Formula Renault 3.5, παραγωγής από την ιταλική Dallara. Φυσικά εφοδιάζεται με ατσάλινο roll cage, με το σύστημα HANS, με μπάκετ κάθισμα Sabelt με ζώνη ασφαλείας έξι σημείων, με αποσπώμενη κολόνα τιμονιού κ.α.

Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει ο -τοποθετημένος στο κέντρο- κινητήρας 3.8 λτ. V6 twin-turbo που εφοδιάζει και το Nissan GT-R NISMO, με απόδοση άνω των 500 ίππων και 600 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με σειριακό 7 σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων της Sadev, το οποίο διαθέτει την ίδια κλιμάκωση για όλες τις πίστες, ενώ ο χειρισμός του γίνεται μέσω των paddles στο τιμόνι.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στον αεροδυναμικό σχεδιασμό για το μέγιστο δυνατό κράτημα στις υψηλές ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει. Επίσης, η ανάρτησή του αποτελείται από διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς με 2 σταδίων ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, η υποβοήθηση του τιμονιού είναι υδραυλική και τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 380 χλστ. με 6πίστονες δαγκάνες.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store