Νέο Suzuki Vitara για την Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (+video)

Η Suzuki κάνει την έκπληξη και παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο Vitara, το οποίο δεν αποτελεί τον αντικαταστάτη του Grand Vitara, αλλά μια νέα πρόταση στην ολοένα και αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV (π.χ. Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008 κ.α.). Από τη μία και μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική φίρμα, βλέπουμε ότι δε μοιάζει με το μεγαλύτερο σε διαστάσεις SX4 S-Cross και διαθέτει πιο νεανική εμφάνιση με συγκρατημένο δυναμισμό στο εμπρός άκρο.

Με το νέο 5θυρο Vitara, η Suzuki αναφέρει ότι σηματοδοτεί την επιστροφή του δημοφιλούς αυτού ονόματος που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 25 χρόνια, αν και τότε η φιλοσοφία του ήταν πιο κοντά στα 4×4 και όχι στα SUV. To Vitara παραγωγής βασίζεται στο iV-4 concept που είχε κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2013, οπότε θα διαθέτει και παραπλήσιο μήκος (4.215 χλστ.).

Η πρεμιέρα του νέου Suzuki Vitara θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη. Επίσης θα εφοδιάζεται προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP σε συνδυασμό με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store