Δόθηκε η άδεια κατασκευής του νέου Ελληνικού αυτοκινήτου Pony

Η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία Namco Hellas Α.Ε.Β.Ε. πήρε το πράσινο φως για την έναρξη κατασκευής του νέου Pony, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Πιο αναλυτικά, ανακοίνωσε ότι δόθηκαν οι σχετικές άδειες από την ΕΣΥΔ, στην αρμόδια κρατική αρχή διαπίστευσης, την ΕΒΕΤΑΜ, (Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) να κάνει την πιστοποίηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τη Namco, το νέο Pony 5ης γενιάς, αποτελεί αποτέλεσμα της έρευνας και ανάπτυξης πολλών ετών, είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο με βάση την αρχή της εταιρίας για κλασικό στιλ. Τα προσωρινά τεχνικά στοιχεία αναφέρουν ότι το νέο Pony εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.3 λτ. απόδοσης 68 ίππων και 103 Nm ροπής, ο οποίος εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 159 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται εμπρός μέσω 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Το διαστάσεων MxΠxΥ: 3.810×1.670×1.630 χλστ. και με μεταξόνιο 2.420 χλστ. νέο Pony ζυγίζει 850 κιλά, έχει ωφέλιμο φορτίο 850 κιλά και το βάρος ρυμούλκησης με φρένα φτάνει τα 600 κιλά.

Όσο για την τιμή του, η εταιρία θα προσπαθήσει να την κρατήσει κάτω από τις 7.000 ευρώ για να είναι προσιτό σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τον πολύ απλό τρόπο συναρμολόγησης του νέου Pony:

Get it on Google Play Download on the App Store