Νέο Volkswagen Tristar concept δείχνει το μελλοντικό Transporter

Στην Έκθεση Επαγγελματικών στο Ανόβερο (ΙΑΑ), η Volkswagen παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο ελαφρύ ημιφορτηγό Tristar, το οποίο αποτελεί τον προάγγελο του μελλοντικού Transporter T6 και γιορτάζει την 30ή επέτειο από το πρώτο Syncro. Το μήκους 4.788 χλστ., πλάτους 2.320 χλστ. και ύψους 2.066 χλστ. Tristar σχεδιαστικά ακολουθεί τα πρότυπα των επιβατικών αυτοκινήτων στο εμπρός τμήμα του, ενώ πίσω θυμίζει το παλαιότερο Transporter T3.  Αντίστοιχα και το εσωτερικό με την επιμηκυμένη καμπίνα δε διαφέρει από ενός επιβατικού και εφοδιάζεται με μετακινούμενα εμπρός καθίσματα, με βάση στήριξης tablet και με όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Τον σκληροτράχηλο εκτός δρόμου χαρακτήρα του Tristar τονίζουν οι 17 ιντσών ζάντες με τα χωμάτινα ελαστικά 245/70, τα πλαστικά προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Επίσης, εφοδιάζεται με μόνιμη τετρακίνηση 4Motion με μηχανικό πίσω μπλοκέ διαφορικό, ενώ το ύψος της ανάρτησης μπορεί να αυξηθεί κατά 30 χιλιοστά.

Για την κίνηση του Tristar υπάρχει ο ντίζελ 2.0 TDI απόδοσης 204 ίππων και 450 Nm ροπής στις 1.400 σ.α.λ., συνδυασμένος με 7άρι DSG κιβώτιο, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση στα 0-80 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,0 δλ. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store