Πανελλαδική πρεμιέρα της Skoda Octavia G-TEC με φυσικό αέριο

Η Skoda διευρύνει την γκάμα της νέας Octavia με δύο νέες άκρως ανταγωνιστικές εκδόσεις οι οποίες λειτουργούν εναλλακτικά με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG). Οι νέες Skoda Octavia G-TEC & Octavia Combi G-TEC θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό στα πλαίσια της έκθεσης ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2014 που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) από  25 Οκτωβρίου έως  2 Νοεμβρίου 2014.

Η νέα Skoda Octavia G-TEC εξοπλίζεται με κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110hp, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) και εναλλακτικά με αμόλυβδη βενζίνη. Και οι δύο εκδόσεις Octavia διαθέτουν το στάνταρ πακέτο εξοπλισμού Green Τec που περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής όπως είναι το Σύστημα Start-Stop και το Σύστημα Aνάκτησης Ενέργειας Πέδησης κατά την επιβράδυνση, ενώ ο αποδοτικός τούρμπο κινητήρας πληρεί τις νέες προδιαγραφές EU-6.

Οι επιδόσεις της νέας  Octavia G-TEC εντυπωσιάζουν καθώς με αποκλειστική χρήση CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 km με ένα και μόνο ανεφοδιασμό με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 3,5 kg/100 km. Με τιμή CNG στα 0,971€/kg το κόστος χρήσης μεταφράζεται σε μόλις 3,4 €/100 km (!), ενώ ο κάτοχος δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας καθώς η εκπομπή CO2 περιορίζεται στα μόλις 97 g/km. Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία αγγίζει τα 920 km και συνολικά η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και 1.330 km με ένα πλήρη ανεφοδιασμό!

Οι δύο δεξαμενές CNG  έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 kg υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η κορυφαία πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Ακόμη και στις εκδόσεις CNG η νέα Octavia προσφέρει τους κορυφαίους χώρους στην κατηγορία της με την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα (στη limo) ή τα 480 λίτρα (στη combi).

Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, συνδυάζονται άψογα χωρίς καμία παραχώρηση στην οδηγική απόλαυση της νέας Octavia και αποτελούν πρότυπο στην κατηγορία τους! Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη από τις μόλις 1.500 σ.α.λ, ενώ η Octavia G-TEC επιταχύνει σε 10,9’’ για το 0-100 km/h με τελική ταχύτητα στα 195 km/h.

Η Βιαμαρ α.ε., ο εισαγωγέας των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα, έχει προγραμματίσει το λανσάρισμά του στα μέσα Νοεμβρίου, τοποθετώντας την αγορά μας στις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές που θα λανσάρουν εντός του 2014 το αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store