Νέα και ακόμα πιο γρήγορη Lotus Exige S Automatic

Η Lotus διευρύνει την γκάμα της Lotus Exige S προσθέτοντας έκδοση με αυτόματο κιβώτιο και σπάει το «φράγμα» των 4 δευτερολέπτων στην επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα της χειροκίνητης έκδοσης με το κοντής διάταξης 6άρι σασμάν. Ο χειρισμός του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου γίνεται μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι, ενώ στη θέση του επιλογέα υπάρχουν τα μπουτόν P, R, N, D για την στάθμευση, όπισθεν, νεκρά και κίνηση αντίστοιχα. Επιπλέον, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τις επιλογές Sport και Race για πιο γρήγορη απόκριση ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και φυσικά τα κέφια.

Όπως και η χειροκίνητη, έτσι και η αυτόματη Exige S εφοδιάζεται με τον 3.5 λτ. V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 350 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος την επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Η νέα Lotus Exige S Automatic ολοκληρώνει τις τελευταίες δοκιμές και θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Ιανουάριο του 2015. Η τιμή της θα είναι κατά 2.185 ευρώ υψηλότερη από εκείνη της manual έκδοσης (χωρίς Φ.Π.Α.).

Get it on Google Play Download on the App Store