Νέο υδρογονοκίνητο Honda FCV Concept με 700 χλμ. αυτονομία!

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Ιαπωνία κάνει το νέο προηγμένης τεχνολογίας Honda FCV Concept, που αποτελεί την εξέλιξη του FCEV Concept, καθώς και μια πρωτότυπη γεννήτρια Honda Power Exporter Concept, η οποία τροφοδοτεί το αυτοκίνητο. Το νέο πρωτότυπο Honda FCV είναι πολύ κοντά με το αυτοκίνητο παραγωγής που θα ξεκινήσει να διατίθεται στα τέλη Μαρτίου στην Ιαπωνία και στη συνέχεια το 2016 στις Η.Π.Α. και Ευρώπη.

Ο διάδοχος του FCX Clarity, το FCV Concept επιδιώκει την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων και μείωση του κόστους. Η συστοιχία των κυψελών καυσίμου είναι κατά 33% μικρότερη από την προγενέστερη και η απόδοση ξεπερνά τα 100 kW (136 ίππους), βελτιωμένη κατά 60% σε σύγκριση με την προηγούμενη. Το νέο FVC Concept είναι ακόμα εξοπλισμένο με ένα ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης 70 MPa, παρέχοντας αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων, ενώ η δεξαμενή μπορεί να γεμίσει σε περίπου τρία λεπτά.

Φυσικά το FCV ξεχωρίζει και για την ιδιαίτερα φουτουριστική του σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, η οποία αναμένεται να μην αλλάξει σημαντικά όταν μπει στην παραγωγή. 

Get it on Google Play Download on the App Store