Νέο VW Golf SportWagen HyMotion με fuel cells υδρογόνου (+video)

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες κάνει ένα ακόμα σημαντικό μοντέλο σε επίπεδο τεχνολογίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, το Volkswagen SportWagen HyMotion, το οποίο εφοδιάζεται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Το εν λόγω σύστημα αποδίδει 100 kW (136 ίππους) και αποτελείται από το σύστημα των fuelcells στο εμπρός τμήμα και τον ηλεκτροκινητήρα από το e-Golf στο πίσω τμήμα. Εκεί υπάρχει παράλληλα η μπαταρία ιόντων – λιθίου και οι δεξαμενές (από ανθρακόνημα) για την αποθήκευση του υδρογόνου σε πίεση 700 bar.

Εξωτερικά το νέο υψηλής τεχνολογίας Golf SportWagen HyMotion δε διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις Variant, ενώ ο ανεφοδιασμός του υδρογόνου γίνεται από το ίδιο σημείο με τη βενζίνης και το πετρέλαιο. Με ένα γέμισμα που διαρκεί 3 λεπτά η αυτονομία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, τα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 10 δλ. και όπως όλα τα αυτοκίνητα με fuel cells υδρογόνου, έτσι και αυτό εκπέμπει από την εξάτμιση σταγόνες νερού.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτές τις μέρες παρουσιάστηκαν και άλλα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα, όπως το πολυτελές Audi A7 Sportback h-tron quattro, το φουτουριστικό σχεδιαστικά Honda FCV Concept και το Toyota Mirai παραγωγής.

Παρακολουθείστε παρακάτω στο βίντεο πως λειτουργεί Volkswagen SportWagen HyMotion:

Get it on Google Play Download on the App Store