Νέο 2+2 θέσεων roadster Lexus LF-C2 concept στο Λος Άντζελες

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και το νέο πρωτότυπο κάμπριο Lexus LF-C2, το οποίο σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα διαθέτει το στιλ ενός 2+2 θέσεων roadster αυτοκινήτου και την πολυτέλεια και ανέσεις ενός touring. Παράλληλα δείχνει την σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά Lexus, με την πιο αιχμηρή και σπορτίφ εικόνα και την τεράστια και μάλλον αμφιβόλου αισθητικής τεράστια μπροστά μάσκα – αεραγωγό που θυμίζει το… στόμα του Darth Vader από την ταινία «Ο πόλεμος των άστρων».

Ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα αποτελούν επιπλέον τα «σχιστά» εμπρός φωτιστικά σώματα, οι αεραγωγοί στο πίσω μέρος των μασπιέ, οι πολυάκτινες ζάντες των 20 ιντσών, τα σχήματος «L» πίσω φωτιστικά σώματα, οι μυώδεις προφυλακτήρες και οι τέσσερις τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων. Το εσωτερικό είναι παρόμοιο με εκείνο του του RC Coupe αλλά με πιο «high-tech» στοιχεία, κονσόλα που εκτείνεται μέχρι πίσω, δέρμα σε όλες τις επιφάνειες και LED φωτισμό.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και κινητήρων, η Lexus δεν έκανε καμία αναφορά, ωστόσο θα μπορούσε να εφοδιάζεται με τον V8 5.0 λτ. απόδοσης 477 ίππων του μοντέλου RC F.

Get it on Google Play Download on the App Store